Terug naar ‘Camerasensor iPhone 14 Pro (Max) 57 procent groter’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Camerasensor iPhone 14 Pro (Max) 57 procent groter’

Door Maurice Snijders6 april 2022 11:092 min. leestijd0

De iPhone 14 Pro (Max) komt eraan en het lijkt erop dat je straks met dit toestel nóg mooiere foto’s maakt. Dat komt omdat de camerasensor groter wordt. Dat heeft ook gevolgen voor het design van de nieuwe iPhone – maar of dat er beter op wordt …?

iphone 14 pro grotere camerasensor

Op de Chinese social media website Weibo is onlangs een post verschenen met cameraspecificaties en informatie over de camerasensor van de iPhone 14 Pro (Max). Gebruiker Fishing 8 meldt daar dat het een 48-megapixelcamera is, wat overeenkomt met eerdere geruchten die we hebben gezien. Hij meldt ook dat de camerasensor 57 procent groter is dan de sensor in de iPhone 13 Pro (Max) en 21 procent breder.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPhone 14 Pro: grotere camerasensor

Volgens de post op Weibo krijgt de camera van de iPhone 14 Pro (Max) een 1/1.3-inch sensor, wat overeenkomt met de sensor die in de Google Pixel 6 wordt gebruikt. Een grotere camerasensor betekent uiteraard foto’s met meer details, maar het betekent ook dat er een grotere lens nodig is om meer licht binnen te laten. En dat betekent weer dat het ‘camera-eiland’ op de iPhone 14 Pro (Max) waarschijnlijk ook groter wordt. Als de informatie klopt, zal de iPhone 14 Pro (Max) in elk geval foto’s maken met een hogere resolutie.

iphone 14 pro dik

Groot ‘camera-eiland’

Het was al wel bekend dat de iPhone 14 Pro (Max) een heel stuk dikker gaat worden dan zijn voorgangers. Op Twitter heeft gebruiker ShrimpApplePro intussen renders gepost van de iPhone 14 Pro (Max). En daaruit blijkt dat die mogelijk maar liefst 12,6 millimeter dik wordt. Ter vergelijking: de iPhone 13 Pro (Max) is maar 7,65 millimeter dik, dus dat is een heel behoorlijk verschil. Dit zou zelfs betekenen dat de iPhone 14 Pro (Max) zonder ‘camera-eiland’ even dik als de iPhone 13 Pro (Max) mét ‘camera-eiland’. Dat levert in elk geval duidelijk voldoende ruimte op voor een 48-megapixelcamera.

Grote accu?

Als de iPhone 14 Pro (Max) inderdaad zo groot wordt, levert dat ook voldoende ruimte op voor een grotere accu. Het is onduidelijk of dat het geval zal zijn. Maar als de afmetingen die ShrimpApplePro heeft getweet kloppen, is dat een redelijk logisch gevolg. Anderzijds zal dit alles het gewicht van de iPhone 14 Pro (Max) waarschijnlijk geen goed doen.

Bron: Weibo

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Maurice Snijders

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar