Terug naar ‘iPhone 14 wordt écht spectaculair: Touch ID, 48 megapixels en meer’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 14 wordt écht spectaculair: Touch ID, 48 megapixels en meer’

Door Koen van Ekeren24 juni 2021 10:202 min. leestijd0

Dit jaar presenteert Apple weer vier nieuwe iPhones, die mogelijk de iPhone 13 worden genoemd. Ze krijgen leuke verbeteringen, maar de iPhones van 2022 gaan er mogelijk een stuk spectaculairder op vooruit. Volgens een betrouwbare Apple-analist krijgen de iPhone 14-modellen Touch ID, een groter scherm en een 48-megapixelcamera.

iPhone 14 geruchten

iPhone 14: groter scherm

De voorspelling komt af van Ming-Chi Kuo, die zeer goed geïnformeerd is als het om toekomstige iPhones gaat. Hij meldde eerder dat de nieuwe iPhone 13-modellen, die waarschijnlijk in september worden gelanceerd, relatief bescheiden upgrades zijn.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

In 2022 verandert er meer. Allereerst als het gaat om de grootte. De twee goedkopere iPhones krijgen grotere schermen van 6,1- en 6,7-inch, vertelt Kuo. Nu is dat nog 5,4- en 6,1-inch. Dit betekent dat de iPhone mini verdwijnt. Bij de twee high-end iPhones is het schermformaat eveneens 6,1 en 6,7-inch. Dat is even groot als het schermdiagonaal van de huidige iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Camera en Touch ID

De iPhone 14 Pro-modellen krijgen indrukwekkende cameraspecificaties, weet Kuo. Al jaren hebben iPhones lenzen met 12 megapixels, maar de Pro-modellen van 2022 staat een 48-megapixelcamera te wachten. Hierbij gaat het om de groothoeklens. In april kwam Kuo ook al met deze voorspelling, dus hij lijkt er vrij zeker van te zijn.

Verder beschikken de iPhone 14-modellen over een vingerafdruksensor die onder het scherm is verwerkt. Je ontgrendelt de iPhone dan al door je vinger op het scherm te leggen, terwijl Face ID ook aanwezig blijft. Om de productiekosten van de goedkopere iPhones laag te houden, kan Apple ervoor kiezen om de Touch ID-sensor daar weg te houden.

Kuo denkt zelfs al te weten wat Apple ongeveer voor de iPhone zal vragen. ‘De low-end 6,7-inch iPhone kost misschien minder dan 900 dollar’, zegt hij. Ter vergelijking: de 6,1-inch iPhone 12 – nu het grootste basismodel – kost 799 dollar. Dit betekent dat de prijs wat omhoog gaat.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar