Terug naar ‘iPhone 14 Pro krijgt gigantische camera-upgrade’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 14 Pro krijgt gigantische camera-upgrade’

Door Koen van Ekeren15 april 2021 10:002 min. leestijd0

De iPhone 13 Pro (of iPhone 12s Pro) moet nog verschijnen, maar er zijn nu al details gelekt over zijn opvolger, die Apple mogelijk de iPhone 14 Pro noemt. Volgens een gerenommeerde Apple-analist beschikken de iPhones van 2022 over indrukwekkende cameraspecificaties.

Camera iPhone 14 Pro

Camera iPhone 14 Pro

Al jaren hebben de iPhones cameralenzen met een 12-megapixelsensor. In 2022 geeft Apple de camera een gigantische upgrade, want de iPhone 14 Pro zou beschikken over een 48-megapixelcamera. Hierbij gaat het om de standaardcamera: de groothoeklens.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wil je op de hoogte blijven van de laatste iPhone-geruchten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Het fotograferen in 48 megapixels kan dan alleen met de twee geavanceerdere Pro-modellen, zegt Kuo. Net als bij de iPhone 12 Pro-modellen van nu, zouden de vlaggenschepen van 2022 een schermdiagonaal hebben van 6,1- en 6,7-inch.

Het is niet duidelijk of de twee goedkopere iPhones ook een sprong maken in megapixels. Ook bespreekt Kuo niet de details van de telelens en ultragroothoeklens, waarmee hij lijkt te suggereren dat de 48-megapixelcamera alleen bestemd is voor de groothoeklens.

Resolutie

Hoewel de sensor van de iPhone 14 Pro 48 megapixels krijgt, kan het goed zijn dat de output van de foto’s nog steeds een resolutie van 12 megapixels heeft. Volgens Kuo kan Apple ervoor kiezen om de plaatjes met een slim algoritme te schalen, waardoor je een foto van 12 MP krijgt, met meer details en minder ruis. Dit staat bekend als de ‘four cells marge output mode’, een techniek die veel geavanceerde Android-telefoons al gebruiken.

Verder meldt Kuo dat de pixelgrootte bij de iPhone 14 Pro flink toeneemt. Die is 2,5 µm, fors meer dan de 1,7 µm in de iPhone 12. Grotere pixels zorgen dat de sensor meer licht kan vangen, waardoor de ruis wordt verminderd. Dit zorgt vooral voor fraaiere foto’s bij weinig licht. Naar verluidt gaat de pixelgrootte er ook bij de iPhone 13 op vooruit: van 1,7 naar 2 µm.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar