Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPhone 14 Pro krijgt gigantische camera-upgrade’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 13 camera


Lees verder na de advertentie

De iPhone 13 Pro (of iPhone 12s Pro) moet nog verschijnen, maar er zijn nu al details gelekt over zijn opvolger, die Apple mogelijk de iPhone 14 Pro noemt. Volgens een gerenommeerde Apple-analist beschikken de iPhones van 2022 over indrukwekkende cameraspecificaties.

Camera iPhone 14 Pro

Al jaren hebben de iPhones cameralenzen met een 12-megapixelsensor. In 2022 geeft Apple de camera een gigantische upgrade, want de iPhone 14 Pro zou beschikken over een 48-megapixelcamera. Hierbij gaat het om de standaardcamera: de groothoeklens.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste iPhone-geruchten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Het fotograferen in 48 megapixels kan dan alleen met de twee geavanceerdere Pro-modellen, zegt Kuo. Net als bij de iPhone 12 Pro-modellen van nu, zouden de vlaggenschepen van 2022 een schermdiagonaal hebben van 6,1- en 6,7-inch.

Het is niet duidelijk of de twee goedkopere iPhones ook een sprong maken in megapixels. Ook bespreekt Kuo niet de details van de telelens en ultragroothoeklens, waarmee hij lijkt te suggereren dat de 48-megapixelcamera alleen bestemd is voor de groothoeklens.

Resolutie

Hoewel de sensor van de iPhone 14 Pro 48 megapixels krijgt, kan het goed zijn dat de output van de foto’s nog steeds een resolutie van 12 megapixels heeft. Volgens Kuo kan Apple ervoor kiezen om de plaatjes met een slim algoritme te schalen, waardoor je een foto van 12 MP krijgt, met meer details en minder ruis. Dit staat bekend als de ‘four cells marge output mode’, een techniek die veel geavanceerde Android-telefoons al gebruiken.

Verder meldt Kuo dat de pixelgrootte bij de iPhone 14 Pro flink toeneemt. Die is 2,5 µm, fors meer dan de 1,7 µm in de iPhone 12. Grotere pixels zorgen dat de sensor meer licht kan vangen, waardoor de ruis wordt verminderd. Dit zorgt vooral voor fraaiere foto’s bij weinig licht. Naar verluidt gaat de pixelgrootte er ook bij de iPhone 13 op vooruit: van 1,7 naar 2 µm.