Terug naar Samsung Galaxy S22 véél trager dan iPhone 13 in benchmarks
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Samsung Galaxy S22 véél trager dan iPhone 13 in benchmarks

Door Ward Edema14 februari 2022 09:512 min. leestijd0

De Samsung Galaxy S22 is nog maar net uit, maar uit benchmarks blijkt dat hij trager is dan de iPhone 13 – die vijf maanden ouder is.

Galaxy S22 benchmarks

Samsung Galaxy S22

Samsung kondigde vorige week de Samsung S22, S22+ en S22 Ultra aan. Op papier zijn het een behoorlijk indrukwekkende toestellen. De displays zijn scherper dan bij de iPhone, ze hebben meer werkgeheugen, en camera’s met een hogere resolutie.

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Ook hebben de nieuwe toestellen een nieuwe Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1-processor: een hele mond vol, maar het komt erop neer dat het de snelste processor ooit is in een Android-toestel.

Galaxy S22 vs. iPhone 13 benchmarks

Maar hoe snel is die snelste Android-processor dan? Zo’n 27,5% trager dan de A15 Bionic-chip in de iPhone 13. Dit blijkt uit een verzameling benchmarks die zijn uitgevoerd door computerwebsite PCmag.

In Geekbench 5, wat een toonaangevende benchmark is voor processors, blijkt dat de S22 Ultra met gemak wordt verslaan door de iPhone 13 Pro Max. Kijk je naar de score van een enkele rekenkern (single-core), dan is de S22 zo’n 29% trager. Bij de score van meerdere cores (multi-core) is hij 26% trager.

De verschillen zijn nog groter op het gebied van machine learning. Zowel de Snapdragon 8 als de A15 Bionic hebben een speciale ‘engine’ hiervoor. Je telefoon maakt hier veel gebruik van. Het verbeteren van foto’s, herkennen van objecten in foto’s, handschriftherkenning: dit gaat allemaal via machine learning. Hier blijkt de Galaxy maar liefst 53% trager in te zijn dan de iPhone 13: een fors verschil.

Inhaalslag?

De benchmark-scores zijn erg opvallend. De iPhone 13 werd al in september aangekondigd en is dus in ‘tech-termen’ een stuk ouder dan de Galaxy S22. Toch weet de Snapdragon-chip niet in de buurt te komen van de A15.

Het toekomstperspectief is voor Samsung niet veel beter. In september verwachten we al de iPhone 14 met een nóg snellere chip. Het gat wordt wat dat betreft alleen maar groter.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: PCmag

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar