Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone 13-gebruikers klagen over roze scherm

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iPhone 13 roze scherm


Lees verder na de advertentie

Een klein aantal iPhone 13-gebruikers heeft last van een vervelend probleem: zo nu en dan kleurt het iPhone 13-scherm roze. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het probleem is.

iPhone 13 roze scherm

Als het scherm roze kleurt, loopt de iPhone 13 vervolgens ook helemaal vast, zo melden mensen op het discussieplatform van Apple. De telefoon moet dan opnieuw gestart worden, maar daarmee is het probleem niet verholpen: het keert dan steeds weer terug. Sommige consumenten hebben van Apple een nieuwe telefoon gekregen, maar andere weer niet. Volgens Apple is het namelijk een foutje in de software, niet in de hardware.

Dat het een fout in de software is en niet in de hardware, is ook te zien op de bovenstaande afbeelding. Als het aan de hardware zou liggen, zou het hele scherm roze kleuren. Maar zoals je ziet is dat niet het geval. De icoontjes in de statusbalk, zoals de batterij, blijven gewoon roze. En onderaan in het scherm is een blauw pictogram te zien.

Oplossing voor deze bug?

Op dit moment is er nog geen goede oplossing voor het probleem. Heb je echt veel last van het roze scherm, dan luidt het advies om je iPhone terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Daarna kun je een reservekopie terugzetten en updaten naar de meest recente versie van iOS.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Bovenstaande oplossing is natuurlijk best bewerkelijk. Omdat het een software-probleem is, zou Apple het in principe kunnen verhelpen met een iOS-update. We verwachten deze week iOS 15.3, met diverse probleemoplossingm, maar het is nog maar de vraag of deze update het probleem oplost. Het probleem treedt namelijk al enkele maanden op, en met eerdere updates heeft Apple er ook niets aan gedaan.

Bron: 9to5Mac