Terug naar iPhone 13-gebruikers klagen over roze scherm
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 13-gebruikers klagen over roze scherm

Door Laura Grootaarts24 januari 2022 09:292 min. leestijd0

Een klein aantal iPhone 13-gebruikers heeft last van een vervelend probleem: zo nu en dan kleurt het iPhone 13-scherm roze. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het probleem is.

iPhone 13 roze scherm

iPhone 13 roze scherm

Als het scherm roze kleurt, loopt de iPhone 13 vervolgens ook helemaal vast, zo melden mensen op het discussieplatform van Apple. De telefoon moet dan opnieuw gestart worden, maar daarmee is het probleem niet verholpen: het keert dan steeds weer terug. Sommige consumenten hebben van Apple een nieuwe telefoon gekregen, maar andere weer niet. Volgens Apple is het namelijk een foutje in de software, niet in de hardware.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Dat het een fout in de software is en niet in de hardware, is ook te zien op de bovenstaande afbeelding. Als het aan de hardware zou liggen, zou het hele scherm roze kleuren. Maar zoals je ziet is dat niet het geval. De icoontjes in de statusbalk, zoals de batterij, blijven gewoon roze. En onderaan in het scherm is een blauw pictogram te zien.

Oplossing voor deze bug?

Op dit moment is er nog geen goede oplossing voor het probleem. Heb je echt veel last van het roze scherm, dan luidt het advies om je iPhone terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Daarna kun je een reservekopie terugzetten en updaten naar de meest recente versie van iOS.

Bovenstaande oplossing is natuurlijk best bewerkelijk. Omdat het een software-probleem is, zou Apple het in principe kunnen verhelpen met een iOS-update. We verwachten deze week iOS 15.3, met diverse probleemoplossingm, maar het is nog maar de vraag of deze update het probleem oplost. Het probleem treedt namelijk al enkele maanden op, en met eerdere updates heeft Apple er ook niets aan gedaan.

Bron: 9to5Mac

 

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 13
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar