Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Slecht nieuws: iPhone 13 prijs schiet omhoog

Auteur: Ward Edema
8 reacties
iPhone 13 prijs hoger


Lees verder na de advertentie

Slecht nieuws voor mensen die in september hun iPhone willen upgraden: naar verwachting gaat de iPhone 13 prijs hoger uitvallen.

Duurdere chips

Apple lijkt van plan te zijn de prijs van de iPhone 13 te verhogen wegens de toegenomen kosten van Apple’s chipleverancier, TSMC. Dit meldt techwebsite DigiTimes.

TSMC is bezig met nieuwe technieken die voor steeds duurdere fabricageprocessen zorgen. De belangrijkste ontwikkeling waar het bedrijf mee bezig is, is het verkleinen van het procedé van de processor. Hierdoor kun je meer transistors kwijt op een kleiner oppervlak, wat resulteert in snellere chips die minder energie verbruiken.

De nieuwe technieken en processen die nodig zijn om die kleinere chips te kunnen maken, zullen de kosten voor klanten van TSMC behoorlijk opjagen. In het geval van Apple zou het om een verhoging van 3 tot 5% gaan, bij andere klanten tot wel 20%.

Hogere iPhone 13 prijs


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Om te compenseren voor de hogere kosten, is de kans groot dat er door Apple gekozen wordt voor een hogere prijs voor de iPhone 13 en andere toekomstige Apple-producten.

Dit is een ontwikkeling die we bij Apple nog niet gezien hebben, maar bij andere fabrikanten wel: veel laptopfabrikanten moesten bijvoorbeeld in het afgelopen jaar hun prijzen al met 5 tot 10% verhogen wegens chiptekorten.

Hoeveel de prijs van de iPhone 13 precies gaat toenemen, als Apple er werkelijk voor kiest om de hogere kosten van TSMC in de prijs te verwerken, is nog niet bekend. De prijs valt dus in in ieder geval hoger uit dan die van de iPhone 12, die bij Apple een adviesprijs heeft van € 812,10 – hieronder zie je de beste deals van dit moment.

iPhone 13: wanneer nou?

In september verwachten we een Apple-event waarin de iPhone 13 wordt aangekondigd. Uiteraard lees je dan op onze website hoe duur hij nou precies wordt. Direct op de hoogte zijn zodra het zover is? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors