Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘iPhone 13 wordt powerbank voor je AirPods & Apple Watch’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 13 omgekeerd draadloos opladen


Lees verder na de advertentie

De iPhone 13 krijgt waarschijnlijk een iets grotere draadloos oplaadspoel, zo zegt Apple-lekker Max Weinbach. Dat heeft verschillende voordelen, waaronder omgekeerd draadloos opladen – een functie die een paar iPhones terug overigens ook al werd verwacht. Maar er is meer!

Sneller opladen

Het is de bedoeling dat de iPhone 13 over twee maanden in de winkels ligt, en de geruchtenmachine draait nu al op volle toeren. Weinbach beweert dat de oplaadspoel van de nieuwe iPhone een stuk groter wordt. Dat zou de oplaadsnelheid ten goede komen. De huidige MagSafe-opader laadt de iPhone 12 op met maximaal 15 Watt. Bovendien zou je een iPhone met een grotere spoel minder precies op een Qi-oplader hoeven te positioneren.

iPhone 13 omgekeerd draadloos opladen

De grotere spoel zou daarnaast omgekeerd draadloos opladen (oftewel tweezijdig draadloos opladen) mogelijk maken. Dat betekent dat je bijvoorbeeld je AirPods of Apple Watch op de achterzijde van de telefoon kunt leggen om ze op te laden. Je iPhone dient dan als een soort powerbank voor je draadloos oplaadbare accessoires.

Mocht dit je bekend in de oren klinken: van de iPhone 11 uit 2019 werd ook gedacht dat deze omgekeerd draadloos opladen zou ondersteunen. Uiteindelijk werd deze functie geschrapt. Dit voorjaar waren er geruchten over een nieuwe iPad Pro 2022 die draadloos opladen én omgekeerd draadloos opladen ondersteunt. Daarmee wordt die iPad een soort oplaadmat.

iPhone 13


kooptip

We verwachten dat de iPhone 13 in september wordt aangekondigd en nog diezelfde maand in de winkels ligt. Het is de opvolger van de iPhone 12, die momenteel nog steeds te koop is bij winkels als Amac, Belsimpel en Coolblue.

Wat er verandert ten opzichte van de iPhone 12? We verwachten dat de iPhone 13 een kleinere notch krijgt, en dat er verbeteringen zijn voor het scherm, de camera en de batterij. Mogelijk maakt Touch ID – de vingerafdrukscanner – een comeback. Lees er alles over in ons iPhone-13 dossier:

Bron: via MacRumors