Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo meet je de lichaamslengte van iemand met je iPhone

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Lengte meten iPhone

Wil je de lichaamslengte van iemand opmeten, zonder een meetlint? Met sommige iPhones is dat geen enkel probleem. De meest recente Pro-toestellen hebben namelijk een LiDAR-scanner en een dieptesensor die een bijzondere functie mogelijk maakt. Je kunt met zo’n iPhone dan supersnel (en erg nauwkeurig) de lengte van een persoon meten! Dat doe je met de Meten-app. Wij vertellen hoe het werkt – en met welke iPhones je deze functie kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie

Lengte meten iPhone

Wil je de lengte van iemand weten, dan kun je dus rechtstreeks meten met je iPhone. Althans, het is alleen mogelijk met de iPhone 12 Pro (Max), iPhone 13 Pro (Max) en iPhone 14 Pro (Max). De instapmodellen hebben dus helaas nog pech. Heb jij een van de iPhones in het lijstje? Doe dan het volgende om de lengte van een persoon te meten:

  • Open de Meten-app, die standaard op je iPhone staat.
  • Richt je iPhone op een persoon en zorg dat diegene van top tot teen op het scherm verschijnt. Boven het hoofd (of hoofddeksel) verschijnt na paar seconden een lijn met de gemeten lengte in centimeters.
  • Druk op de opnameknop rechtsonder om er een foto van te maken.
  • Wil je de foto bewaren? Tik op de schermafbeelding linksonder, daarna op ‘Gereed’ en kies ‘Bewaar in Foto’s’ of ‘Bewaar in Bestanden’.

In onze eerste testen was de lengtemeting snel en nauwkeurig. Op dezelfde manier meet je ook de zithoogte van iemand die op een stoel zit. Wil je dat de lichaamslengte wordt weergegeven in inches in plaats van centimeters of vice versa? Open dan de app Instellingen en ga naar ‘Meten’. Onder het kopje ‘Meeteenheden’ geef je je voorkeur aan.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het meten van de lengte kan overigens ook met oudere iPhone modellen. Maar dan zul je zelf meetpunten moeten toevoegen door op het scherm te tikken. Ook is die meting minder accuraat.

Meten met iPhone: hoe werkt het?

Dat deze Pro-modellen zo goed overweg kunnen met metingen, heeft dus te maken met de LiDAR (Light Detection and Ranging)-scanner. Die brengt de omgeving in kaart door laserstalen af te vuren. Deze stralen weerkaatsen en de scanner berekent hoe snel ze terugkeren. Op basis hiervan wordt de afstand en diepte gemeten. En kun je dus zelf nauwkeurig meten met een iPhone.

Ook maakt deze scanner allerlei handige toepassingen mogelijk. LiDAR maakt het plaatsen van virtuele objecten in de woonkamer nog beter, zoals dat bijvoorbeeld met de app Ikea Place kan. Met een app als RoomScan LiDAR maak je scans van je huis, waarna je hem als schaalmodel op je bureau bekijkt, of er in AR doorheen loopt. En ook games worden leuker, want het AR-spel Hot Lava laat de hete gesmolten lava door je woonkamer bewegen.

Nog meer tips

Van meten tot het schieten van de perfecte foto – je iPhone kent geen grenzen. Daarom wil je vast alles uit je toestel halen. Wil je wekelijks dit soort iPhone-tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!