Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Krijgt de iPhone 13 een always-on scherm?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 13 always-on scherm


Lees verder na de advertentie

Bij de duurste Android-telefoons is de functie er al jaren en bij de Apple Watch kennen we het inmiddels ook. Maar vanaf 2021 krijgt ook de iPhone mogelijk een always-on scherm. Dit blijkt uit de LTPO-panelen die Apple voor de iPhone 13 besteld zou hebben.

iPhone 13 met always-on scherm

Volgens de Koreaanse techwebsite The Elec heeft Apple grote bestellingen geplaatst bij zowel Samsung als LG Display. Bij LG zou het gaan om LTPO-schermen. Dit schermtype maakt een dynamische verversingssnelheid van een beeldscherm mogelijk.

Door de verversingssnelheid te verlagen tot een extreem lage snelheid, wordt er veel minder stroom verbruikt. Dat is al helemaal zo in combinatie met het energiezuinige oled, waarover de iPhone tegenwoordig beschikt. Deze schermtechnologie verbruikt geen stroom bij zwart beeld.

Of een ProMotion-display?

LTPO en oled lenen zich dus perfect voor een always-on scherm, maar dat wil nog niet zeggen dat Apple ervoor kiest om de functie op te nemen. The Elec meldt dat dezelfde schermtechnologie eveneens ProMotion mogelijk maakt. Hierbij kan de verversingssnelheid worden opgevoerd tot 120Hz, wat zorgt voor vloeiendere beelden en realistischere animaties.


kooptip

Maar hoewel de LTPO-techniek energiezuinig is, vraagt zowel het ProMotion-scherm als de always-on functionaliteit relatief veel van de batterij. En omdat de accu van de nieuwste iPhone 12-modellen al niet bepaald voor lovende kritieken zorgt, moeten we het nog maar zien of Apple deze functies toevoegt.

Wat heb je aan always-on?

Een iPhone 13 met een always-on scherm zouden we overigens – ondanks de accu – erg toejuichen. Zo kun je ook als je telefoon op stand-by staat de datum en tijd zien – in plaats van dat je daarvoor eerst op het scherm moet tikken. Ook is het bij veel Android-telefoons mogelijk om op deze manier de notificaties te checken. Handig, al wordt het zo wel erg lastig om van de iPhone-verslaving af te komen …

Liever nu al een iPhone 12 met een haarscherp en energiezuinig oled-scherm? Je koopt ze bij Amac.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste geruchten over de iPhone 13? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!