Terug naar iPhone 13 formaat: hoe groot wordt de nieuwe iPhone?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 13 formaat: hoe groot wordt de nieuwe iPhone?

Door Laura Grootaarts6 september 2021 12:352 min. leestijd0

Het kan haast niet anders of de iPhone 13 wordt deze maand nog aangekondigd. Net zoals vorig jaar jaar mag je weer vier verschillende modellen verwachten, in verschillende groottes. Wat wordt het iPhone 13 formaat?

iPhone 13 formaat

De iPhone 13 verschijnt in verschillen de soorten en maten. Voor de liefhebber van kleine iPhones is er de iPhone 13 mini. Voor sommigen is het misschien een verrassing dat er toch een iPhone 13 mini komt, want de eerste mini-iPhone, de iPhone 12 mini, was bepaald geen verkoopsucces. Maar voor dit jaar gaat ie in de herkansing: de iPhone 13 mini met een schermdiagonaal van 5,4 inch.

Kan een iPhone je juist niet groot genoeg zijn? Het grootste en duurste model is de iPhone 13 Pro Max, met een schermdiagonaal van 6,7 inch.

Daartussen heb je nog de iPhone 13 en de iPhone 13 Pro: die zijn precies even groot, namelijk 6,1 inch.

In het overzicht hieronder hebben we de iPhone 13-formaten voor je op een rij gezet – én de inches omgerekend in centimeters, want daar kunnen de meesten van ons zich beter een voorstelling van maken. Onder de tabel zie je vier iPhone 13 dummy’s op een rij (van links naar rechts: de iPhone 13 Pro Max, de iPhone 13 Pro, de iPhone 13 en de iPhone 13 mini)

iPhone 13 miniiPhone 13iPhone 13 ProiPhone 13 Pro Max
Schermdiagonaal5,4 inch6,1 inch6,1 inch6,7 inch
In centimeters:13,76 cm15,40 cm15,40 cm16,96 cm

iPhone 13 formaat van groot naar klein

Even groot als de iPhone 12?

Wie een beetje thuis is in de materie, ziet dat de iPhone 13 precies dezelfde maten heeft als de iPhone 12 van vorig jaar. Ook het design blijft naar verluidt vrijwel onveranderd. Tóch ligt de iPhone 13 iets anders in de hand en dat komt omdat de iPhone 13 een fractie dikker wordt dan zijn voorganger.

Het verschil in dikte is als de geruchten kloppen echt miniem: 0,26 mm. Toch kan het verschil maken als het bijvoorbeeld gaat om iPhone 12 hoesjes die dan nét niet passen. De nieuwe iPhone-modellen zijn niet alleen iets dikker, maar ook een tikkeltje zwaarder. Dit komt omdat de iPhone 13 batterij groter wordt.

iPhone 13 aankondiging

We verwachten dat de iPhone 13 deze maand nog wordt aangekondigd tijdens een Apple-event. Mogelijk is het volgende week al zover. Waarschijnlijk krijgt de nieuwe iPhone een betere camera en een vernieuwd always-on display. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de keynote? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Ben als eerste op de hoogte van exclusieve updates over de allernieuwste iPhone 13

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 13
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar