Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPhone 13 krijgt grotere batterij, sneller 5G en meer’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 13 met sensorverschuiving


Lees verder na de advertentie

In september wordt de nieuwe iPhone gelanceerd. En hoewel Apple officieel nog niets bekendgemaakt heeft over deze nieuwe iPhone 13, weten we steeds meer van dit toestel. Zo is de iPhone 13-batterij groter, meldt het doorgaans betrouwbare marktonderzoeksbureau TrendForce.

iPhone 13 batterij: groter door nieuw ontwerp

De batterij van de iPhone 12 vorig jaar was iets minder dan die van zijn voorganger – met uitzondering van het 12 Pro Max-model. Maar dit jaar krijgt de nieuwe iPhone waarschijnlijk weer een grotere batterij. Dankzij een ruimtebesparend nieuw intern ontwerp, blijft er meer ruimte over voor een grotere accu.

Daarnaast krijgt de iPhone 13 een snellere en energiezuinigere chip met 5 nanometer+-structuur. Deze wordt de A15 Bionic-chip genoemd. Waarschijnlijk krijgt de iPhone 13 Pro (Max) een ProMotion-scherm, en dan is een grotere batterij in combinatie met een efficiëntere chip ook geen overbodige luxe.

Snelle versie van 5G

De iPhone 12 vorig jaar was de eerste iPhone met 5G. Maar deze kan alleen verbinding maken met lagere frequenties: Sub-6 GHz. De ondersteuning voor millimeter wave (mmWave), die gigantisch hoge download- en uploadsnelheden mogelijk maakt, is tot nu toe exclusief voor de Amerikaanse iPhone 12. Met de iPhone 13 gaat Apple dit uitbreiden naar enkele andere landen. Of Nederland en België daartoe behoren, is onduidelijk.

iPhone 13 prijzen


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De iPhone 13 prijzen ten slotte, zijn volgens TrendForce vergelijkbaar met de prijzen van de iPhone 12. Dat komt ook omdat er niets ingrijpends verandert aan het design van de iPhone. Het productieproces hoeft daarom niet opnieuw te worden ingericht. Dit zijn de mogelijke iPhone 13 prijzen:

  • iPhone 13 mini: € 809
  • iPhone 13: € 909
  • iPhone 13 Pro: € 1159
  • iPhone 13 Pro Max: € 1259

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de iPhone 13? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: via MacRumors