Terug naar ‘iPhone 13 krijgt grotere batterij, sneller 5G en meer’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 13 krijgt grotere batterij, sneller 5G en meer’

Door Laura Grootaarts13 augustus 2021 10:092 min. leestijd0

In september wordt de nieuwe iPhone gelanceerd. En hoewel Apple officieel nog niets bekendgemaakt heeft over deze nieuwe iPhone 13, weten we steeds meer van dit toestel. Zo is de iPhone 13-batterij groter, meldt het doorgaans betrouwbare marktonderzoeksbureau TrendForce.

iPhone 13 met sensorverschuiving

iPhone 13 batterij: groter door nieuw ontwerp

De batterij van de iPhone 12 vorig jaar was iets minder dan die van zijn voorganger – met uitzondering van het 12 Pro Max-model. Maar dit jaar krijgt de nieuwe iPhone waarschijnlijk weer een grotere batterij. Dankzij een ruimtebesparend nieuw intern ontwerp, blijft er meer ruimte over voor een grotere accu.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Daarnaast krijgt de iPhone 13 een snellere en energiezuinigere chip met 5 nanometer+-structuur. Deze wordt de A15 Bionic-chip genoemd. Waarschijnlijk krijgt de iPhone 13 Pro (Max) een ProMotion-scherm, en dan is een grotere batterij in combinatie met een efficiëntere chip ook geen overbodige luxe.

Snelle versie van 5G

De iPhone 12 vorig jaar was de eerste iPhone met 5G. Maar deze kan alleen verbinding maken met lagere frequenties: Sub-6 GHz. De ondersteuning voor millimeter wave (mmWave), die gigantisch hoge download- en uploadsnelheden mogelijk maakt, is tot nu toe exclusief voor de Amerikaanse iPhone 12. Met de iPhone 13 gaat Apple dit uitbreiden naar enkele andere landen. Of Nederland en België daartoe behoren, is onduidelijk.

iPhone 13 prijzen

De iPhone 13 prijzen ten slotte, zijn volgens TrendForce vergelijkbaar met de prijzen van de iPhone 12. Dat komt ook omdat er niets ingrijpends verandert aan het design van de iPhone. Het productieproces hoeft daarom niet opnieuw te worden ingericht. Dit zijn de mogelijke iPhone 13 prijzen:

  • iPhone 13 mini: € 809
  • iPhone 13: € 909
  • iPhone 13 Pro: € 1159
  • iPhone 13 Pro Max: € 1259

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de iPhone 13? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: via MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 13
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar