Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac ūü§Ė
Cover van
nieuws iPhone 12 (Pro)

‘Scherm iPhone 12 krijgt toch niet de verwachte upgrade’

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
iPhone 12 ProMotion scherm


Lees verder na de advertentie

Alle geruchten wezen dezelfde kant op: de iPhone 12 Pro zou de eerste smartphone worden met een 120Hz ProMotion-display. Dit is een scherm dat zich bijzonder snel ververst, waardoor alles vloeiender oogt. Maar een gerenommeerde analist meldt dat de schermtechniek er nog helemaal niet aan zit te komen.

iPhone 12 met ProMotion-scherm

Display-analist Ross Young laat op Twitter weten dat geen van zijn contacten een iPhone 12 Pro met 120Hz-scherm kan bevestigen. Zijn bronnen vertellen dat Apple er pas een voor 2021 op de planning heeft staan. Dit zou dan de iPhone 13 Pro moeten zijn.

Naast het ProMotion-scherm krijgt de iPhone volgens Young dan ook een LTPO-scherm. Dit is een energiezuinige schermtechniek dat het display van de Apple Watch Series 5 al heeft. Daarmee verbruikt het scherm ongeveer 15 tot 20 procent minder energie; gunstig voor de accuduur. En dat is nodig ook, want een scherm met een hoge verversingssnelheid vraagt meer van de batterij.

Wat heb je aan zo’n scherm?


kooptip


De iPhone 15 nu tot ‚ā¨7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot ‚ā¨7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Nu heeft het scherm de iPhone nog een verversingsfrequentie van 60 Hz. De verdubbeling van de snelheid maakt de iPhone nog vloeiender. Dit merk je bijvoorbeeld bij het swipen en scrollen, wat sneller en soepeler gaat. En toepassingen met augmented reality zien er realistischer uit. De iPad Pro uit 2017 en nieuwer hebben al een display met deze schermtechniek.

Eerder leek het er nog op dat het ProMotion-scherm een van de belangrijkere verbeteringen van de iPhone 12 Pro zou zijn. Onder meer betrouwbare Apple-lekkers Max Weinbach en Jon Prosser maakten melding van een iPhone met een 120HZ-scherm, net als het Taiwanese DigiTimes.

Release

De iPhone 12-modellen worden dit najaar verwacht. Het lijkt erop dat Apple de nieuwe toestellen opnieuw in september presenteert. Maar door het coronavirus is er een grote kans dat de nieuwe iPhones pas later verkrijgbaar zijn. Geruchten spreken van een release in oktober of november.

Wil je weten welke vernieuwingen er wél waarschijnlijk naar de iPhone 12 komen? Lees dan ons dossier: