Terug naar ‘Scherm iPhone 12 krijgt toch niet de verwachte upgrade’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Scherm iPhone 12 krijgt toch niet de verwachte upgrade’

Door Koen van Ekeren2 juli 2020 09:282 min. leestijd2

Alle geruchten wezen dezelfde kant op: de iPhone 12 Pro zou de eerste smartphone worden met een 120Hz ProMotion-display. Dit is een scherm dat zich bijzonder snel ververst, waardoor alles vloeiender oogt. Maar een gerenommeerde analist meldt dat de schermtechniek er nog helemaal niet aan zit te komen.

iPhone 12 met ProMotion scherm

iPhone 12 met ProMotion-scherm

Display-analist Ross Young laat op Twitter weten dat geen van zijn contacten een iPhone 12 Pro met 120Hz-scherm kan bevestigen. Zijn bronnen vertellen dat Apple er pas een voor 2021 op de planning heeft staan. Dit zou dan de iPhone 13 Pro moeten zijn.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Naast het ProMotion-scherm krijgt de iPhone volgens Young dan ook een LTPO-scherm. Dit is een energiezuinige schermtechniek dat het display van de Apple Watch Series 5 al heeft. Daarmee verbruikt het scherm ongeveer 15 tot 20 procent minder energie; gunstig voor de accuduur. En dat is nodig ook, want een scherm met een hoge verversingssnelheid vraagt meer van de batterij.

Wat heb je aan zo’n scherm?

Nu heeft het scherm de iPhone nog een verversingsfrequentie van 60 Hz. De verdubbeling van de snelheid maakt de iPhone nog vloeiender. Dit merk je bijvoorbeeld bij het swipen en scrollen, wat sneller en soepeler gaat. En toepassingen met augmented reality zien er realistischer uit. De iPad Pro uit 2017 en nieuwer hebben al een display met deze schermtechniek.

Eerder leek het er nog op dat het ProMotion-scherm een van de belangrijkere verbeteringen van de iPhone 12 Pro zou zijn. Onder meer betrouwbare Apple-lekkers Max Weinbach en Jon Prosser maakten melding van een iPhone met een 120HZ-scherm, net als het Taiwanese DigiTimes.

Release

De iPhone 12-modellen worden dit najaar verwacht. Het lijkt erop dat Apple de nieuwe toestellen opnieuw in september presenteert. Maar door het coronavirus is er een grote kans dat de nieuwe iPhones pas later verkrijgbaar zijn. Geruchten spreken van een release in oktober of november.

Wil je weten welke vernieuwingen er wél waarschijnlijk naar de iPhone 12 komen? Lees dan ons dossier:

Meer weten over iPhone 12 Pro (Max)?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Didderen Robert
Lezer
Didderen Robert

Het is Max Weinbach (niet Was) en Jon Prosser (niet Jong)