Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
nieuws iPhone 12 (Pro)

‘iPhone 12 met snelste 5G-versie komt niet naar Nederland’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 12 mmWave 5G


Lees verder na de advertentie

Over een paar weken onthult Apple zijn nieuwe iPhone 12-modellen. Misschien wel de belangrijkste vernieuwing dit jaar is de ondersteuning van 5G. Maar slechtst één van de modellen beschikt mogelijk over de mmWave-versie, de snelste vorm van 5G. En het ziet er niet naar uit dat deze versie naar Nederland komt.

iPhone 12 mmWave

Het gerucht wordt gemeld door Fast Company. De website stelt dat de snelste vorm van 5G met mmWave-technologie beperkt blijft tot Apple’s grootste en duurste iPhone: de 6,7-inch iPhone Pro Max.

Fast Company denkt verder dat de iPhone 12 Pro Max met mmWave (millimeter wave) alleen wordt verkocht in de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan, aangezien de meeste landen nog nauwelijks een mmWave-netwerk hebben. Nederland inderdaad ook niet. Ook zou Apple keuzes moeten maken door productieproblemen.

Voorlopig zou je ook weinig hebben aan een iPhone met mmWave. Verwacht wordt dat Nederlandse providers in 2021 of 2022 beginnen met het gebruik van de milimeter wave-versie. Toch is het jammer, want een nieuwe iPhone gaat heel wat jaren mee. In 2022 baal je als je iPhone 12 die snelheden niet bereikt.

Maar wat komt er wél?


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Een iPhone 12 die verbinding kan maken met lagere 5G-frequenties: Sub-6 GHz. Dit netwerk is iets sneller dan 4G, maar langzamer dan mmWave. Toch heeft het ook voordelen. Het bereik is groter en stabieler, waardoor het geschikter is voor dichtbevolkte gebieden. Bovendien weet het signaal – in tegenstelling tot mmWave – goed duur muren te dringen.

Eerder meldde Apple-analist Ming-Chi Kuo al dat de mmWave 5G-iPhones worden uitgesteld door productieproblemen. Het is goed mogelijk dat dit invloed heeft op de releasedatum. Er gingen ook al geruchten dat de Pro-modellen pas in november verkrijgbaar zijn. De twee goedkopere iPhone 12-toestellen worden in oktober verwacht.

Waarschijnlijk weten we snel meer, want over enkele weken presenteert Apple de iPhone 12-modellen. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Fast Company