Terug naar ‘iPhone 12 met snelste 5G-versie komt niet naar Nederland’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 12 met snelste 5G-versie komt niet naar Nederland’

Door Koen van Ekeren4 september 2020 12:512 min. leestijd0

Over een paar weken onthult Apple zijn nieuwe iPhone 12-modellen. Misschien wel de belangrijkste vernieuwing dit jaar is de ondersteuning van 5G. Maar slechtst één van de modellen beschikt mogelijk over de mmWave-versie, de snelste vorm van 5G. En het ziet er niet naar uit dat deze versie naar Nederland komt.

iPhone 12 vertraging

iPhone 12 mmWave

Het gerucht wordt gemeld door Fast Company. De website stelt dat de snelste vorm van 5G met mmWave-technologie beperkt blijft tot Apple’s grootste en duurste iPhone: de 6,7-inch iPhone Pro Max.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Fast Company denkt verder dat de iPhone 12 Pro Max met mmWave (millimeter wave) alleen wordt verkocht in de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan, aangezien de meeste landen nog nauwelijks een mmWave-netwerk hebben. Nederland inderdaad ook niet. Ook zou Apple keuzes moeten maken door productieproblemen.

Voorlopig zou je ook weinig hebben aan een iPhone met mmWave. Verwacht wordt dat Nederlandse providers in 2021 of 2022 beginnen met het gebruik van de milimeter wave-versie. Toch is het jammer, want een nieuwe iPhone gaat heel wat jaren mee. In 2022 baal je als je iPhone 12 die snelheden niet bereikt.

Maar wat komt er wél?

Een iPhone 12 die verbinding kan maken met lagere 5G-frequenties: Sub-6 GHz. Dit netwerk is iets sneller dan 4G, maar langzamer dan mmWave. Toch heeft het ook voordelen. Het bereik is groter en stabieler, waardoor het geschikter is voor dichtbevolkte gebieden. Bovendien weet het signaal – in tegenstelling tot mmWave – goed duur muren te dringen.

Eerder meldde Apple-analist Ming-Chi Kuo al dat de mmWave 5G-iPhones worden uitgesteld door productieproblemen. Het is goed mogelijk dat dit invloed heeft op de releasedatum. Er gingen ook al geruchten dat de Pro-modellen pas in november verkrijgbaar zijn. De twee goedkopere iPhone 12-toestellen worden in oktober verwacht.

Waarschijnlijk weten we snel meer, want over enkele weken presenteert Apple de iPhone 12-modellen. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Fast Company

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar