Terug naar iPhone 12 batterij uren sneller leeg door 5G
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 12 batterij uren sneller leeg door 5G

Door Koen van Ekeren22 oktober 2020 09:282 min. leestijd0

De vier nieuwe iPhones zijn uitgerust met 5G, waarmee mobiel internet sneller moet worden. Maar wat helaas ook sneller gaat, is het leegtrekken van de batterij. Een batterijtest van de iPhone 12 laat zien dat de batterij een flinke klap krijgt door 5G.

iPhone 12 batterij 5G

iPhone 12 batterij 5G

Tom’s Guide voerde een batterijtest uit voor de nieuwe iPhones. De gerenommeerde tech-website liet de iPhone 12 en iPhone 12 Pro continu surfen op het web, waarbij elke 30 seconden een nieuwe website werd gestart. De schermhelderheid was 150 nits. De test werd zowel op 5G als 4G uitgevoerd, tot de batterij leeg was.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Het verschil in batterijduur was groot. Met 4G hield de iPhone 12 het 10 uur en 23 minuten vol. Bij het internetten met 5G was de accuduur slechts 8 uur en 25 minuten – een daling van bijna twee uur.

Bij de iPhone 12 Pro – die net als de 12 een 6,1-inch scherm heeft – was het verval nog groter. Met 4G hield de batterij het 11 uur en 24 minuten uit. Met 5G stopte de teller na 9 uur en 6 minuten, waarmee de accuduur 2 uur en 18 minuten korter is.

Overschakelen naar 4G

Natuurlijk is de batterijtest waarbij er alleen werd gesurfd in Safari, maar één van de vele manieren om de batterijduur te testen. Maar het geeft wel aan dat 5G de batterijduur flink kan verkorten. Wat dat betreft kan het slim zijn om soms over te schakelen naar 4G. Daarover lees je meer in ons artikel 5G uitzetten op de iPhone 12 om accu en data te besparen.

Met een nieuwe iOS-functie kan dat ook automatisch. Apple heeft een optie toegevoegd waarbij de iPhone op een slimme manier schakelt tussen 4G en 5G. De functie heet Smart Data. Wanneer je een app of website opent die relatief veel dataverkeer vereist, stapt de iPhone automatisch over naar de hoge snelheden van 5G.

In Nederland en België kan de iPhone 12 helaas niet overweg met de snelste 5G-versie. Meer daarover lees je in het artikel iPhone 12 ondersteunt in Nederland géén mmWave 5G.

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Praat mee!

avatar