Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Kun je straks tóch je AirPods opladen met de iPhone 11 (Pro)?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 11 kleuren


Lees verder na de advertentie

Op basis van de vele geruchten, leek het een van de grotere nieuwe functies van de nieuwe iPhone-modellen te worden: omgekeerd draadloos opladen. Maar tijdens de keynote vorige week repte Apple er met geen woord over. Toch lijkt er wel degelijk een kern van waarheid te schuilen in de geruchten over deze nieuwe functie.

Omgekeerd draadloos opladen

Van de drie nieuwe iPhones – iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max – werd aangenomen dat ze tweezijdige draadloos opladen zouden ondersteunen. Dat wil zeggen dat je je AirPods of Apple Watch ermee zou kunnen opladen, door ze op de achterkant van het toestel neer te leggen. Het Apple-logo aan de achterzijde van de nieuwe toestellen zit op een andere plek, en duidt precies de plek aan waar je je AirPods of Watch zou moeten plaatsen. Maar uiteindelijk is deze functie helemaal niet aangekondigd.


kooptip

Nu lijkt het erop dat de iPhone 11-modellen wel degelijk de hardware bevatten voor dubbelzijdig draadloos opladen. En het Apple-logo zit ook inderdaad op een andere plek: keurig gecentreerd. Apple-watcher Sonny Dickson meldt dat de nieuwe iPhones inderdaad de hardware bevatten voor deze functie. Maar software-matig is de functie geblokkeerd.

Op het laatste moment geschrapt

Vorige week vlak voor de keynote kwam naar buiten dat Apple de functie op het allerlaatste moment geannuleerd zou hebben, omdat het niet voldeed aan de kwaliteitseisen. Later deze week verschijnen de nieuwe iPhones, en dan zijn er ongetwijfeld mensen die het toestel meteen uit elkaar schroeven. Dan weten we of de bovenstaande opmerking van Sonny Dickson klopt. Mocht de benodigde hardware inderdaad aanwezig zijn? Dan bestaat er een heel kleine kans dat dubbelzijdig opladen alsnog via een iOS 13-update alsnog geactiveerd wordt. Maar reken er niet te hard op.

AirPower lancering

De situatie doet herinneren aan de AirPower: een draadloze oplaadmat die Apple vol trots aankondigde in 2017 en die uiteindelijk nooit in de winkelschappen is beland. Ook toen voldeed het apparaat niet aan Apple’s kwaliteitseisen. Apple heeft dit keer in ieder geval niet de fout begaan om iets aan te kondigen dat uiteindelijk niet blijkt te werken. Maar jammer blijft het wel.