Terug naar Zo kondigde Steve Jobs 10 jaar terug de eerste iPhone aan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo kondigde Steve Jobs 10 jaar terug de eerste iPhone aan

Door Laura Grootaarts9 januari 2017 11:003 min. leestijd0

Het is vandaag exact 10 jaar geleden dat de eerste iPhone werd aangekondigd. Op 9 januari 2007 tijdens Macworld 2007 beklom Apple-CEO Steve Jobs het podium en beloofde ons een revolutionair product. De keynote zelf was overigens al net zo baanbrekend. Hieronder kun je de aankondiging van de iPhone nog eens bekijken, grote kans dat je je hem nog herinnert:

Eerste iPhone: drie apparaten in één

Steve Jobs noemde de iPhone destijds drie apparaten in één: ‘Een breedbeeld iPod met touch-bediening, een revolutionaire mobiele telefoon en een baanbrekend toestel met internetverbinding.’ Een kijk je in het webarchief naar hoe Apple het toestel destijds op zijn website presenteerde, dan zie je hier die driedeling in terug. Een volledige computer die in je broekzak past, dat was waar Jobs naartoe wilde en zo’n beetje iedereen dacht dat ie gek was geworden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Steve Jobs met eerste iPhone

Niet in de Benelux

De eerste iPhone werd dus in januari aangekondigd, maar het duurde nog wel even voordat de telefoon verkrijgbaar was. Pas eind juni 2007 kwam de iPhone beschikbaar voor Amerikaanse consumenten. Vanaf november was het toestel ook beschikbaar in een beperkt aantal Europese landen. In de Benelux is deze eerste iPhone nooit uitgebracht – hoewel sommigen hem wel geïmporteerd hebben. Wij moesten wachten op de opvolger ervan: de iPhone 3G die een jaar later op de markt kwam.

Vergelijking met de iPhone 7

In de video hieronder zie je de reclames voor de eerste iPhone, hierin worden de functies van het toestel mooi uitgelicht.

Veel uit de bovenstaande video zal je bekend voorkomen, maar de tijd heeft niet stilgestaan en natuurlijk is er in de afgelopen 10 jaar ook een hoop veranderd. De eerste iPhone had een scherm van 3,5 inch, was 11,6 millimeter dik en woog 135 gram. Apple’s huidige paradepaardje, de iPhone 7 Plus, heeft een scherm van 5,5 inch, is slechts 7,3 millimeter dik en weegt 188 gram. De resolutie is er flink op vooruitgegaan: van 320×480 pixels (163 ppi) naar 1080×1920 (401 ppi).

Eerste iPhone naast iPhone 7

De eerste iPhone had een opslagruimte van 4 of 8 GB, in een later stadium kwam daar nog 16 GB bij. Bij de iPhone 7 zijn we blij dat we eindelijk van 16 GB als instapmodel verlost zijn en heb je de keuze uit 32, 128 of 256 GB. Voldoende ruimte dus om massaal apps te downloaden – die waren er in 2007 nog niet, je moest het maar doen met web-apps of de standaard apps van iPhone OS 1, of met web-apps. De App Store maakte pas een jaar later zijn debuut.

Die extra ruimte kun je ook goed gebruiken voor foto’s en video’s, want ook qua camera heeft de iPhone gigantische stappen gemaakt. Van een 1,9 naar een dubbele 12 megapixelcamera. Bovendien hebben iPhones tegenwoordig ook een frontcamera. Filmen kan tegenwoordig in 4K, daarbij verbleekt de 640×480-resolutie van de eerste iPhone.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar