Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPadOS 16 features: nieuwe interface, multitasking met vensters

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPadOS 16 features


Lees verder na de advertentie

iPadOS 16 zou wel eens de grootste update ooit kunnen worden voor de iPad. Dit is er tot nu toe bekend over de iPadOS 16 features.

iPadOS 16 features

iPadOS 16 wordt de grootste update die wordt aangekondigd tijdens de WWDC, zegt de betrouwbare Apple-analist Mark Gurman. De update zou een totaal nieuwe interface naar de iPad brengen, en lost daarmee een belangrijk kritiekpunt op.

Al jaren wordt er geklaagd over de interface van de iPad. Hoewel hij inmiddels even krachtig is als een Mac, beperkt het besturingssysteem de tablet behoorlijk. Er is geen echte multitasking mogelijk met vensters, en de ondersteuning voor externe schermen is zeer beperkt.

Nieuwe interface

iPadOS 16 concept


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Daar komt dit jaar verandering in. iPadOS 16 zou ondersteuning brengen voor losse vensters, die je net als op de Mac vrij op het scherm kunt bewegen en groter of kleiner kunt maken. Ook wordt het gemakkelijker om tussen apps te wisselen, en om te zien welke apps open zijn en welke niet. Waarschijnlijk krijgt het Dock hiervoor een upgrade, met dezelfde ‘bolletjes’ voor geopende apps.

Met deze nieuwe functies wil Apple de iPad meer de functionaliteit van een laptop geven, en het ‘grote iPhone’ gevoel doen verdwijnen.

Meer iPadOS 16 features

Naast de specifieke features voor de iPad, krijgt iPadOS 16 waarschijnlijk dezelfde veranderingen als iOS 16. Dat betekent: verbeterde notificaties, nieuwe interactieve widgets, een aangepast vergrendelscherm, en nieuwe sociale functies in Berichten.

We verwachten iPadOS 16 en iOS 16 tijdens de WWDC 2022, Apple’s jaarlijkse conferentie over software. Op maandag 6 juni om 19:00 is er een Apple-event met alle aankondigingen. Daar komen ook watchOS 9, tvOS 16 en misschien zelfs een nieuwe MacBook Air voorbij.

Wij houden je op onze website bij met een liveblog. En wil je het nieuws direct in je mailbox? Dat kan ook. Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg en Parker Ortolani op Behance