Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Nieuw iPad Pro-toetsenbord krijgt trackpad’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Brydge Pro+


Lees verder na de advertentie

Apple zou momenteel werken aan een iPad Pro-toetsenbord met een ingebouwde trackpad. Zo wordt de iPad Pro steeds meer een volwaardige laptopvervanger.

iPad Pro toetsenbord: trackpad toegevoegd

Apple heeft op dit moment verschillende Smart Keyboard-varianten in het assortiment: die klik je middels een magnetisch systeem op diverse iPads. Vorig jaar kwam voor de iPad het besturingssysteem iPadOS uit, en daarmee kreeg de iPad muisondersteuning. Wel zo handig, want typen op een fysiek toetsenbord en tegelijkertijd het scherm bedienen met je vingers voelt verre van intuïtief. De muisondersteuning zou de weg vrijmaken voor een toetsenbord met trackpad.

Insiders beweren dat ten minste een van de prototypes capacitieve toetsen heeft – die voelen aan als mechanische toetsen, maar werken met sensors. Het uiteindelijke product lijkt waarschijnlijk toch bijzonder veel op het huidige Smart Keyboard Folio en wordt gemaakt van soortgelijke materialen. De indeling van het toetsenbord lijkt op die van het MacBook-toetsenbord.

iPad Pro 2020

Het heeft er alle schijn van dat Apple volgende maand een keynote houdt, waarin onder meer de iPad Pro 2020 gepresenteerd wordt. De grootste vernieuwing is naar verluidt een drievoudige camera. Dat zou een logisch timing zijn voor de introductie van dit nieuwe toetsenbord. Een ander logisch moment voor de lancering is september, want dan verschijnt de eerstvolgende versie van iPadOS. Muisondersteuning is nu in iPadOS nog ver weggestopt bij de Toegankelijkheidsopties (lees hierover ook ons artikel Dit is hoe je de iPad met iPadOS bedient met de muis). Wellicht maakt Apple het gemakkelijker als straks de update verschijnt.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Als Apple een toetsenbord met ingebouwde trackpad in de markt zet, betekent dat slecht nieuws voor fabrikant Brydge. Die kondigde tijdens tech-beurs CES aan dit voorjaar een soortgelijk product te lanceren, de Brydge Pro+. De afbeeldingen in dit artikel betreffen ook dit Brydge-toetsenbord en de voorverkoop hiervan is inmiddels begonnen.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: via MacRumors