Terug naar ‘Nieuw iPad Pro-toetsenbord krijgt trackpad’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Nieuw iPad Pro-toetsenbord krijgt trackpad’

Door Laura Grootaarts28 februari 2020 09:392 min. leestijd0

Apple zou momenteel werken aan een iPad Pro-toetsenbord met een ingebouwde trackpad. Zo wordt de iPad Pro steeds meer een volwaardige laptopvervanger.

Brydge Pro+

iPad Pro toetsenbord: trackpad toegevoegd

Apple heeft op dit moment verschillende Smart Keyboard-varianten in het assortiment: die klik je middels een magnetisch systeem op diverse iPads. Vorig jaar kwam voor de iPad het besturingssysteem iPadOS uit, en daarmee kreeg de iPad muisondersteuning. Wel zo handig, want typen op een fysiek toetsenbord en tegelijkertijd het scherm bedienen met je vingers voelt verre van intuïtief. De muisondersteuning zou de weg vrijmaken voor een toetsenbord met trackpad.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Insiders beweren dat ten minste een van de prototypes capacitieve toetsen heeft – die voelen aan als mechanische toetsen, maar werken met sensors. Het uiteindelijke product lijkt waarschijnlijk toch bijzonder veel op het huidige Smart Keyboard Folio en wordt gemaakt van soortgelijke materialen. De indeling van het toetsenbord lijkt op die van het MacBook-toetsenbord.

iPad Pro 2020

Het heeft er alle schijn van dat Apple volgende maand een keynote houdt, waarin onder meer de iPad Pro 2020 gepresenteerd wordt. De grootste vernieuwing is naar verluidt een drievoudige camera. Dat zou een logisch timing zijn voor de introductie van dit nieuwe toetsenbord. Een ander logisch moment voor de lancering is september, want dan verschijnt de eerstvolgende versie van iPadOS. Muisondersteuning is nu in iPadOS nog ver weggestopt bij de Toegankelijkheidsopties (lees hierover ook ons artikel Dit is hoe je de iPad met iPadOS bedient met de muis). Wellicht maakt Apple het gemakkelijker als straks de update verschijnt.

Brydge Pro+

Als Apple een toetsenbord met ingebouwde trackpad in de markt zet, betekent dat slecht nieuws voor fabrikant Brydge. Die kondigde tijdens tech-beurs CES aan dit voorjaar een soortgelijk product te lanceren, de Brydge Pro+. De afbeeldingen in dit artikel betreffen ook dit Brydge-toetsenbord en de voorverkoop hiervan is inmiddels begonnen.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: via MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar