Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Scherm iPad Pro 2024 krijgt drie grote verbeteringen: dit zijn ze 

Auteur: iCreate
0 reacties
iPad Pro scherm verbeteringen

De geruchtenmolen draait op volle toeren in afwachting van de nieuwe iPad Pro. De verwachting was dat de tablet in maart aangekondigd zou worden, maar het lijkt er steeds meer op dat het april wordt. Hoe langer het duurt, hoe meer details er naar buiten komen. We krijgen in ieder geval een steeds beter beeld van de verbeteringen aan het iPad Pro-scherm. 

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de nieuwe iPads? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

1) iPad Pro-scherm krijgt dunnere randen

Een lek op het Chinese Weibo suggereert dat de nieuwe iPad Pro’s aanzienlijk dunnere schermranden zullen hebben dan voorgaande versies. Volgens het account Instant Digital – dat vaker met betrouwbare lekken komt – zijn dit de afmetingen van de nieuwe iPad Pro:

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

  • 11-inch iPad Pro randen: 7,12 mm
  • 12,9-inch iPad Pro randen: 7,08 mm

De metalen buitenrand is hierin niet meegenomen.

Dit betekent dat deze nieuwe Pro’s ongeveer 10% tot 15% dunnere randen hebben dan de huidige generatie iPad Pro-modellen. Dit is in lijn met Apple’s aanpak bij de iPhone. Daar werkte het bedrijf ook aan dunnere randen. Als reactie op dit nieuws maakte Basic Apple Guy op X (voorheen Twitter) er meteen een ‘artist impression’ van, zodat je de subtiele verschillen ziet:

Volgens 9to5Mac zal de iPad Pro niet alleen smallere randen krijgen rondom het scherm; de iPad wordt ook iets dunner!

2) Mat scherm

Van hetzelfde Weibo-lek komt ook de claim dat je bij de iPad Pro 2024 de mogelijkheid krijgt om te kiezen voor een mat scherm. Deze keuze bestaat al bij een Apple-product, namelijk een beeldscherm voor de Mac Pro: de Pro Display XDR. Een prijzig (5.499 euro) scherm voor professionals, wat een duurdere (6.499 euro) variant heeft met een anti-reflectieve, dus matte, coating. Vermoedelijk zou de matte versie van de iPad Pro dan ook duurder worden dan de ‘normale’ glanzende versie.

Pro Display XDR

3) Eindelijk een OLED-scherm

De iPad is een beetje het ondergeschoven kindje geworden van de Apple line-up. In heel 2023 verscheen er geen enkele vernieuwde iPad. De nieuwste iPad Pro die je kunt kopen, komt dus uit 2022. De iPads hebben hierdoor inmiddels, relatief, verouderde schermen.

Meerdere bronnen geven aan dat de nieuwste iPads een OLED-scherm gaan krijgen. Het meest voor de hand liggende model dat dit OLED-scherm als eerste krijgt, is natuurlijk de iPad Pro. Al deze veranderingen zijn interessant omdat er weinig innovatie bij de iPads heeft plaatsgevonden de afgelopen jaren. De Pro heeft zelfs al 6 jaar geen nieuwe redesign van de hardware gehad. Hoog tijd daarvoor dus.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de nieuwe iPads? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!