Terug naar ‘In 2021 verschijnt eerste iPad Pro met oled-scherm’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘In 2021 verschijnt eerste iPad Pro met oled-scherm’

Door Koen van Ekeren24 november 2020 09:482 min. leestijd0

Er gingen al geruchten dat Apple begin 2021 een iPad Pro uitbrengt met een verbeterde schermtechnologie: mini-led. Nu voegt het Koreaanse The Elec daar een interessant gerucht aan toe: later in 2021 verschijnt de eerste iPad Pro met oled-scherm.

iPad Pro 2021 met mini-led

iPad Pro 2021 met oled-scherm

De Koreaanse website meldt dat Apple bezig is met de ontwikkeling van oled-schermen voor de iPad Pro-modellen. Die zouden in de tweede helft van 2021 verschijnen. De oled-panelen worden geleverd door Samsung en LG.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De website schrijft dat de schermen kwalitatief beter zijn dan de oled-displays van de iPhone. Dit zou nodig zijn omdat tablets doorgaans beduidend langer worden gebruikt dan smartphones. De schermen bestaan bijvoorbeeld uit meerdere lagen, zodat ze minder snel inbranden.

Eerst nog mini-led

Maar voordat het zover is, komt Apple begin 2021 eerst met een iPad Pro met mini-led scherm, zo meldt ook The Elec. Dit zou in de eerste helft van het jaar gebeuren. Mini-led is een nieuwe vorm van achtergrondverlichting die wordt gebruikt voor lcd-schermen.

Een scherm van mini-led heeft net als oled een hoog contrast en diepe zwarttinten. Daarnaast zijn er voordelen ten opzichte van oled: de schermen hebben een hogere helderheid, zijn energiezuiniger en er is een kleiner risico op inbranden. En misschien wel het belangrijkste: ze zijn een stuk goedkoper om te produceren.

Of toch 2022?

The Elec waarschuwt wel dat de lancering van de iPad Pro met oled-scherm nog kan worden uitgesteld. Dit zou afhangen van de populariteit van de eerste iPad Pro met mini-led. Het lijkt ons eerlijk gezegd sterk dat Apple volgend jaar twee iPad Pro-modellen met twee nieuwe schermtechnieken introduceert, dus we gaan alvast voorzichtig uit van een lancering in 2022.

De Koreaanse website is in het verleden nauwkeurig gebleken als het ging om geruchten over de iPad Pro. The Elec was bijvoorbeeld een van de eersten die melding maakte van een LiDAR-scanner bij de iPad Pro 2020.

iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen over nieuwe Apple-producten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: The Elec

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar