Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘In 2021 verschijnt eerste iPad Pro met oled-scherm’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad Pro 2021 met mini-led


Lees verder na de advertentie

Er gingen al geruchten dat Apple begin 2021 een iPad Pro uitbrengt met een verbeterde schermtechnologie: mini-led. Nu voegt het Koreaanse The Elec daar een interessant gerucht aan toe: later in 2021 verschijnt de eerste iPad Pro met oled-scherm.

iPad Pro 2021 met oled-scherm

De Koreaanse website meldt dat Apple bezig is met de ontwikkeling van oled-schermen voor de iPad Pro-modellen. Die zouden in de tweede helft van 2021 verschijnen. De oled-panelen worden geleverd door Samsung en LG.

De website schrijft dat de schermen kwalitatief beter zijn dan de oled-displays van de iPhone. Dit zou nodig zijn omdat tablets doorgaans beduidend langer worden gebruikt dan smartphones. De schermen bestaan bijvoorbeeld uit meerdere lagen, zodat ze minder snel inbranden.

Eerst nog mini-led

Maar voordat het zover is, komt Apple begin 2021 eerst met een iPad Pro met mini-led scherm, zo meldt ook The Elec. Dit zou in de eerste helft van het jaar gebeuren. Mini-led is een nieuwe vorm van achtergrondverlichting die wordt gebruikt voor lcd-schermen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Een scherm van mini-led heeft net als oled een hoog contrast en diepe zwarttinten. Daarnaast zijn er voordelen ten opzichte van oled: de schermen hebben een hogere helderheid, zijn energiezuiniger en er is een kleiner risico op inbranden. En misschien wel het belangrijkste: ze zijn een stuk goedkoper om te produceren.

Of toch 2022?

The Elec waarschuwt wel dat de lancering van de iPad Pro met oled-scherm nog kan worden uitgesteld. Dit zou afhangen van de populariteit van de eerste iPad Pro met mini-led. Het lijkt ons eerlijk gezegd sterk dat Apple volgend jaar twee iPad Pro-modellen met twee nieuwe schermtechnieken introduceert, dus we gaan alvast voorzichtig uit van een lancering in 2022.

De Koreaanse website is in het verleden nauwkeurig gebleken als het ging om geruchten over de iPad Pro. The Elec was bijvoorbeeld een van de eersten die melding maakte van een LiDAR-scanner bij de iPad Pro 2020.

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen over nieuwe Apple-producten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: The Elec