Terug naar ‘Eindelijk: iPad Pro krijgt oled-scherm in 2024’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Eindelijk: iPad Pro krijgt oled-scherm in 2024’

Door Laura Grootaarts30 december 2022 09:342 min. leestijd0

Apple is bezig met een 11,1- en 13-inch iPad Pro met oled-scherm. Deze modellen zullen verschijnen in het eerste kwartaal van 2024, zo claimt de zeer betrouwbare display-analist Ross Young.

iPad Pro 2021 maart

iPad Pro oled 2024

Apple gebruikt momenteel diverse schermtechnieken: lcd, mini-led en oled. Oled vind je op de meeste recente iPhone-modellen sinds de iPhone 12, maar ook op de Apple Watch en voorheen op de Touch Bar van de MacBook Pro. Nu zijn er dus ook plannen om oled naar de iPad te brengen. Oled-schermen hebben mooiere kleuren, een beter contrast en zijn energiezuiniger.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Op dit moment verkoopt Apple een 12,9-inch mini-led iPad Pro en een 11-inch iPad Pro met een traditioneel lcd-display – mini-led is dus exclusief voor het duurdere iPad Pro-model. Met de update die voor 2024 verwacht wordt, krijgen beide iPads mogelijk weer hetzelfde type scherm.

Groter scherm, dus een grotere iPad?

Het schermpaneel van de beide iPad Pro’s wordt dus iets groter: 11 inch wordt 11,1 inch, 12,9 inch wordt 13 inch. Dit betekent overigens niet per se dat de iPad groter wordt. Meer voor de hand liggend is dat de randen rondom het scherm een fractie smaller worden. De iPad in zijn geheel verandert dan niet van formaat.

Young zei eerder dat Apple in 2023 een 14,1-inch iPad Pro zou introduceren, maar daar komt hij nu op terug. Op dit moment is zo’n apparaat niet meer in de maak. Voor de verdere toekomst is het echter niet uitgesloten.

2024: duurt dat niet nog lang?

De meest recente iPad Pro verscheen in oktober 2022, met een M2-chip en hover-functionaliteit voor de Apple Pencil. Doorgaans verschijnt er om de anderhalf jaar een nieuwe iPad Pro, dus klinkt het logisch dat de opvolger van de iPad Pro 2022 verschijnt in het voorjaar van 2024.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom nieuwe Apple-producten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar