Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Eindelijk: iPad Pro krijgt oled-scherm in 2024’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad Pro in twee formaten


Lees verder na de advertentie

Apple is bezig met een 11,1- en 13-inch iPad Pro met oled-scherm. Deze modellen zullen verschijnen in het eerste kwartaal van 2024, zo claimt de zeer betrouwbare display-analist Ross Young.

iPad Pro 2021 maart

iPad Pro oled 2024

Apple gebruikt momenteel diverse schermtechnieken: lcd, mini-led en oled. Oled vind je op de meeste recente iPhone-modellen sinds de iPhone 12, maar ook op de Apple Watch en voorheen op de Touch Bar van de MacBook Pro. Nu zijn er dus ook plannen om oled naar de iPad te brengen. Oled-schermen hebben mooiere kleuren, een beter contrast en zijn energiezuiniger.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Op dit moment verkoopt Apple een 12,9-inch mini-led iPad Pro en een 11-inch iPad Pro met een traditioneel lcd-display – mini-led is dus exclusief voor het duurdere iPad Pro-model. Met de update die voor 2024 verwacht wordt, krijgen beide iPads mogelijk weer hetzelfde type scherm.

Groter scherm, dus een grotere iPad?

Het schermpaneel van de beide iPad Pro’s wordt dus iets groter: 11 inch wordt 11,1 inch, 12,9 inch wordt 13 inch. Dit betekent overigens niet per se dat de iPad groter wordt. Meer voor de hand liggend is dat de randen rondom het scherm een fractie smaller worden. De iPad in zijn geheel verandert dan niet van formaat.

Young zei eerder dat Apple in 2023 een 14,1-inch iPad Pro zou introduceren, maar daar komt hij nu op terug. Op dit moment is zo’n apparaat niet meer in de maak. Voor de verdere toekomst is het echter niet uitgesloten.

2024: duurt dat niet nog lang?

De meest recente iPad Pro verscheen in oktober 2022, met een M2-chip en hover-functionaliteit voor de Apple Pencil. Doorgaans verschijnt er om de anderhalf jaar een nieuwe iPad Pro, dus klinkt het logisch dat de opvolger van de iPad Pro 2022 verschijnt in het voorjaar van 2024.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom nieuwe Apple-producten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors