Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPad Pro 2024: hoe groot wordt de grootste iPad ooit?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPad Pro 2024


Lees verder na de advertentie

Naar verluidt werkt Apple aan de grootste iPad ooit: een nieuwe versie van de iPad Pro die we in 2024 gaan zien. Maar aan wat voor formaat moet je dan denken? En wanneer in 2024 is de release? Dit is wat we tot nu toe weten.

iPad Pro 2024

De 12.9-inch iPad Pro 2022 is de grootste iPad die je momenteel kunt kopen, maar kennelijk vindt Apple dit formaat nog niet genoeg. In juli 2021 schreef Apple-kenner Mark Gurman namelijk dat Apple ideeën had voor een extra grote iPad. Al noemde hij verder geen nummers.

Wel schreef hij dat het ‘nog een paar jaar zou duren’ voordat we deze iPad zouden zien. En daarin heeft hij wel al gelijk. Apple heeft op moment van schrijven namelijk nog niets aangekondigd, terwijl er wel steeds meer geruchten zijn verschenen over deze mysterieuze iPad.


kooptip

De hamvraag blijft echter: hoe groot wordt deze iPad? Hier zijn nogal wisselende berichten over verschenen. Zo was schermanalist Ross Young in juni 2022 de eerste die een concreet schermformaat noemde: 14.1-inch. Het bekende twitteraccount analyst941 beweerde later hetzelfde, maar afgelopen oktober hebben we ook een ander getal gehoord. Website The Information voorspelde toen dat de grote iPad een schermformaat van maar liefst 16-inch zou krijgen.

Dus, wat wordt het, een 14.1-inch of 16-inch iPad Pro? Nou, hoe meer geruchten we horen, hoe meer we denken dat ze allebei komen. Zo noemde analyst941 afgelopen week nog dat Apple werkt aan een ‘speciale versie van iPadOS 17 voor grotere iPad Pro model(len)’. Het account spreekt hier dus al van meer dan één grote iPad, dus mogelijk vermoedt diegene hetzelfde. En ook de verwachte releasedatums doelen op twee verschillende iPads.

Release?

Mark Gurman weet het zeker: Apple wacht tot de lente van 2024 voordat de iPad Pro überhaupt een hardware-update krijgt. Al is The Information ietswat positiever. Zij denken namelijk dat de 16-inch Pro mogelijk al in het vierde kwartaal van 2023 verschijnt.

Deze afwijkende releasedatums geven mogelijk ook aan dat er twee verschillende grote iPads komen, maar dat ze simpelweg op een ander moment verschijnen. Al liggen deze voorspellingen wel dusdanig dichtbij elkaar dat beide iPads op dat moment standaard worden geleverd met iPadOS 17. En dat versterkt dan weer de claim van analyst941 dat ze een ‘speciale versie’ van iPadOS 17 krijgen.

Verschillende schermformaten, andere releasedatums, mogelijk twee modellen – oké, door al die geruchten krijgen we nog maar een vaag beeld van die grote iPad(s). Maar waar rook is, is doorgaans ook vuur. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat die extra grote iPad eraan komt. Wil je tot de release op de hoogte worden gebracht van alle geruchten over deze iPad? En ook over het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!