Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

‘iPad Pro 2021 verschijnt deze maand, maar voorraad is beperkt’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad Pro 2021 voorraad


Lees verder na de advertentie

De iPad Pro 2021 lancering is aanstaande. Alles wijst erop dat Apple de nieuwe versie van zijn Pro-tablets in april uitbrengt. Wellicht moet je snel je slag slaan, want productieproblemen met het nieuwe scherm zouden leiden tot een beperkte voorraad van de 12,9-inch iPad Pro 2021.

Beperkte voorraad iPad Pro 2021

Dit meldt de doorgaans goed ingelichte Mark Gurman van Bloomberg. De Apple-insider schrijft dat leveranciers problemen hebben met de productie van de mini led-displays. Dit is een nieuw schermtype dat naar verwachting het lcd-scherm van de 12,9-inch-versie vervangt.

Zeker één leverancier heeft de productie van de mini led-schermen volledig moeten onderbreken, voegt de anonieme bron toe. Toch zou Apple ondanks de problemen nog steeds van plan zijn om nog in april een nieuwe 11-inch en 12,9-inch iPad Pro te introduceren.


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Het mini led-scherm is exclusief voor de grootste iPad Pro, dus vermoedelijk is de voorraad van de 11-inch versie wel op orde. Mini-led heeft overigens meerdere voordelen ten opzichte van lcd, waaronder een hogere helderheid en verbeterde contrastverhouding.

Releasedatum iPad Pro

Volgens Gurman brengt Apple de nieuwe iPad in de tweede helft van april uit. Wij hebben informatie dat dit op maandag 19 april zal zijn. De verwachting is dat de iPad Pro via een persbericht wordt aangekondigd. Naast de Pro-modellen introduceert Apple vermoedelijk een nieuwe iPad mini.

De nieuwe iPad Pro-modellen hebben naar verwachting een krachtige A14X-chip, die weinig onderdoet voor de M1-processor – de nieuwe Apple-processor van de nieuwste MacBook Pro en Mac mini. Bovendien zou de iPad Pro eveneens een Thunderbolt-connector krijgen. Hiermee is snellere data-overdracht mogelijk, en zijn er meer mogelijkheden voor het aansluiten van randapparatuur.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg