Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

5 verwachte vernieuwingen van de iPad Pro 2021

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad Pro 2021 vernieuwingen


Lees verder na de advertentie

Aanstaande dinsdag doet Apple nieuwe productonthullingen tijdens het ‘Spring loaded’-event. De spannendste aankondiging? Dat is waarschijnlijk de iPad Pro 2021. In dit artikel lees je over de verwachte iPad Pro 2021 vernieuwingen.

1. Mini-led

Voor het eerst sinds de lancering van de eerste iPad in 2010 lanceert Apple een iPad met een andere schermtechniek. Het vertrouwde lcd maakt bij de 12,9-inch iPad Pro 2021 plaats voor mini-led – de opvolger van lcd. De 11-inch iPad Pro beschikt wel nog steeds over een lcd-scherm.

Bij mini-led worden achter de pixels kleine led-lampjes geplaatst. Doordat de leds individueel te dimmen zijn, bieden ze veel van dezelfde voordelen als oled. Dit zijn onder meer betere contrasten, een hogere helderheid en diepere zwarttinten. Ook is mini-led energiezuiniger dan lcd.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

2. A14X

De iPad Pro 2021 beschikt over serieuze spierballen. Zeer waarschijnlijk is de tablet uitgerust met een variant van de A14 Bionic-chip, die Apple vermoedelijk de A14X noemt. Volgens Apple-insider Mark Gurman laat de processor zich goed vergelijken met de ongelooflijk krachtige M1-chip, die in de nieuwste MacBook Pro zit. Dat belooft wat.

3. Thunderbolt 3

De kans is groot dat de nieuwe iPad Pro 2021 dezelfde Thunderbolt-aansluiting (USB 4) heeft als de nieuwste MacBooks met Apple-processor. Hiervoor is geen nieuwe oplaadkabel nodig, maar het heeft verschillende voordelen ten opzichte van de huidige usb-c aansluiting.

Een snellere data-overdracht bijvoorbeeld, maar er zijn ook meer mogelijkheden voor het aansluiten van een monitor, harde schijf en andere randapparatuur. Kortom: de iPad Pro wordt een nóg serieuzer alternatief voor de MacBook.

4. Apple Pencil 3

Er gaan geruchten dat Apple een derde generatie Apple Pencil in ontwikkeling heeft. Waarschijnlijk werkt deze met de iPad Pro 2021. Gelekte foto’s lieten zien dat de nieuwe stylus veel lijkt op de bestaande versie, maar dat de punt een stuk groter is.

Ongetwijfeld is de nauwkeurigheid weer wat hoger, waardoor het tekenen en schrijven nog prettiger werkt. Mogelijk ondersteunt de Apple Pencil 3 ook nieuwe functies, maar daarover is nog niets bekend.

5. Eerste 5G-iPad

De iPhone 12-modellen waren de eerste iPhones met 5G. De iPad Pro 2021 wordt waarschijnlijk de eerste iPad die overweg kan met het nieuwe netwerk. Volgens geruchten krijgt de tablet ook de snelste vorm van 5G: mmWave.

Nu heb je nog weinig aan een iPad met mmWave, maar daar komt vanaf volgend jaar verandering in. In 2022 worden in Nederland stapsgewijs de extreem hoge frequenties geveild die nodig zijn voor mmWave.