Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws

‘Zes nieuwe Apple-producten met mini-led-scherm op komst’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Macs met mini-led


Lees verder na de advertentie

Apple maakt werk van maar liefst zes nieuwe Apple-producten met een mini-led-scherm. Dit stelt de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo. Hierbij gaat het onder meer om een 14-inch MacBook Pro.

iPads en Macs met mini-led

De analist voorspelt dat Apple de zes producten met mini-led in 2020 en 2021 lanceert. Hieronder vallen drie Macs: een 27-inch iMac Pro, 16-inch MacBook Pro en 14,1-inch MacBook Pro. Ook komen er drie iPads met mini-led: de 12,9 inch iPad Pro, 10,2 inch iPad en de 7,9-inch iPad mini.

Een specifiekere releasedatum noemt Kuo nu alleen bij de iMac Pro en 7,9-inch iPad mini. De iMac Pro verwacht hij in het vierde kwartaal van 2020. De vernieuwde iPad mini moet in 2020 verschijnen – een kwartaal noemt hij niet.

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen over nieuwe Apple-producten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:


kooptip

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Wat is mini-led?

De afgelopen jaren domineerden de lcd- en oled-schermen bij smartphones, laptops en televisies. De komende jaren gaan we steeds vaker horen van mini-led, een bijzondere schermtechnologie waar Apple volop inzet.

Schermen met mini-led zijn beter dan de lcd-schermen die Apple nu voor de iPads en Macs gebruikt. Door de betere helderheid, contrast, kleurweergave en energiebesparing doen ze zelfs weinig onder voor de duurdere oled-schermen, die bovendien gevoeliger zijn voor slijtage. Daarnaast hebben ze net als oled geen achtergrondverlichting nodig; de pixels kunnen hun eigen licht produceren. Hierdoor kan Apple het scherm extra dun maken.

14-inch MacBook Pro

Extra interessant is dat we mini-led bij een 14-inch MacBook Pro kunnen verwachten, een nieuw schermformaat. Het lijkt erop dat deze MacBook de huidige 13-inch MacBook Pro zal vervangen. Vorig jaar groeide de grootste MacBook Pro al een stukje: van 15 naar 16 inch. Hierbij was het fysiek van de 16-inch versie nauwelijks groter geworden, maar werd de extra schermruimte vooral mogelijk gemaakt door smallere randen om het scherm. Dit kunstje lijkt Apple nu voor de kleinere versie te herhalen.

Ook de 16-inch MacBook Pro wordt dus uitgerust met het mini-led-scherm. In een eerdere voorspelling mikte Kuo op een lancering in het vierde kwartaal van 2020. Dit is waarschijnlijk ook het moment waarop Apple de 14-inch-versie lanceert.

iPad Pro

Van de 12-9 inch iPad Pro met mini-led werd eerder verwacht dat deze in het najaar van 2020 verschijnt. Maar eerst komt Apple (naar verluidt in de lente) met een andere iPad Pro. Zonder mini-led, maar waarschijnlijk wel met een drievoudige camera en speciale camerasensor.

Bron: MacRumors