Terug naar Nieuwe iPad Pro 2021 werkt niet met ouder Magic Keyboard
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe iPad Pro 2021 werkt niet met ouder Magic Keyboard

Door Laura Grootaarts26 april 2021 10:352 min. leestijd0

De nieuwe 12,9-inch iPad Pro werkt niet met het Magic Keyboard dat vorig jaar verscheen. Je moet de nieuwste versie van het toetsenbord kopen. En dat omdat het nieuwe iPad-model ietsje dikker is.

iPad pro 2021 magic keyboard

12,9-inch iPad Pro 2021: Magic Keyboard past niet

Uit documenten die zijn verstrekt aan Apple Stores wereldwijd, blijkt dat de nieuwe 12,9-inch iPad Pro 2021 eeen fractie dikker is dan het vorige 12,9-inch model. Het gaat om slechts 0,5 millimeter, maar dat is genoeg om de iPad niet meer goed te kunnen sluiten als je het in combinatie met het Magic Keyboard van vorig jaar gebruikt.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dat het grotere model een fractie dikker is geworden, heeft waarschijnlijk te maken met het vernieuwde scherm. De 12,9-inch iPad Pro heeft een ander soort scherm: een Liquid Retina XDR Display. De 11-inch iPad Pro 2021 heeft dit bijzondere scherm overigens niet en is zodoende precies even dik als zijn voorganger. Dus daarvoor is het Magic Keyboard van vorig jaar nog wél geschikt.

Nieuw Magic Keyboard

Wil je de iPad Pro 2021 combineren met een Magic Keyboard, dan zul je dus de nieuwste versie van dit toetsenbord moeten aanschaffen. Behalve compatibiliteit met de 12,9,-inch iPad Pro en een nieuw kleurtje (wit), is er niets gewijzigd ten opzichte van het Magic Keyboard uit 2020. Aan de ene kant vinden we deze ontwikkeling bijzonder, omdat Apple zo de mond vol heeft over duurzaamheid en het langer gebruiken van producten. Anderzijds verwachten we dat mensen die vorig jaar een 12,9-inch iPad Pro met toetsenbord hebben gekocht, nog niet gaan upgraden.

De nieuwe 11 en 12,9-inch iPad Pro hebben dezelfde M1-processor als de nieuwste Macs en ondersteunen 5G. De grote versie van de iPad onderscheidt zich met het Liquid Retina XDR Display. Aanstaande vrijdag 30 april start de voorverkoop, de levering staat gepland voor medio mei. Bestellen kan in de Apple Store, maar de iPad Pro kun je ook kopen bij online winkels zoals zoals Coolblue en Amac. Startprijzen zijn € 899 voor het 11-inch en € 1219 voor het 12,9-inch model. Het Magic Keyboard is verkrijgbaar vanaf € 339.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

 

 

 

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar