Terug naar Nieuwe iPad Pro 2021 werkt niet met ouder Magic Keyboard
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe iPad Pro 2021 werkt niet met ouder Magic Keyboard

Door Laura Grootaarts26 april 2021 10:352 min. leestijd0

De nieuwe 12,9-inch iPad Pro werkt niet met het Magic Keyboard dat vorig jaar verscheen. Je moet de nieuwste versie van het toetsenbord kopen. En dat omdat het nieuwe iPad-model ietsje dikker is.

iPad pro 2021 magic keyboard

12,9-inch iPad Pro 2021: Magic Keyboard past niet

Uit documenten die zijn verstrekt aan Apple Stores wereldwijd, blijkt dat de nieuwe 12,9-inch iPad Pro 2021 eeen fractie dikker is dan het vorige 12,9-inch model. Het gaat om slechts 0,5 millimeter, maar dat is genoeg om de iPad niet meer goed te kunnen sluiten als je het in combinatie met het Magic Keyboard van vorig jaar gebruikt.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Dat het grotere model een fractie dikker is geworden, heeft waarschijnlijk te maken met het vernieuwde scherm. De 12,9-inch iPad Pro heeft een ander soort scherm: een Liquid Retina XDR Display. De 11-inch iPad Pro 2021 heeft dit bijzondere scherm overigens niet en is zodoende precies even dik als zijn voorganger. Dus daarvoor is het Magic Keyboard van vorig jaar nog wél geschikt.

Nieuw Magic Keyboard

Wil je de iPad Pro 2021 combineren met een Magic Keyboard, dan zul je dus de nieuwste versie van dit toetsenbord moeten aanschaffen. Behalve compatibiliteit met de 12,9,-inch iPad Pro en een nieuw kleurtje (wit), is er niets gewijzigd ten opzichte van het Magic Keyboard uit 2020. Aan de ene kant vinden we deze ontwikkeling bijzonder, omdat Apple zo de mond vol heeft over duurzaamheid en het langer gebruiken van producten. Anderzijds verwachten we dat mensen die vorig jaar een 12,9-inch iPad Pro met toetsenbord hebben gekocht, nog niet gaan upgraden.

De nieuwe 11 en 12,9-inch iPad Pro hebben dezelfde M1-processor als de nieuwste Macs en ondersteunen 5G. De grote versie van de iPad onderscheidt zich met het Liquid Retina XDR Display. Aanstaande vrijdag 30 april start de voorverkoop, de levering staat gepland voor medio mei. Bestellen kan in de Apple Store, maar de iPad Pro kun je ook kopen bij online winkels zoals zoals Coolblue en Amac. Startprijzen zijn € 899 voor het 11-inch en € 1219 voor het 12,9-inch model. Het Magic Keyboard is verkrijgbaar vanaf € 339.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

Bron: MacRumors

 

 

 

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar