Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple werkt aan reusachtige iPad: zo groot wordt hij

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad Pro 2021 maart


Lees verder na de advertentie

Apple onderzoekt de mogelijkheid om iPads een extra groot scherm te geven. Maar er moeten nog heel wat stappen gezet worden voordat ze in de winkel liggen, zegt Apple-kenner Mark Gurman in zijn eerste nieuwsbrief voor Bloomberg.

Grotere iPads in ontwikkeling

De grootste iPad van dit moment is de iPad Pro. Die is er in twee maten, namelijk 11 en 12,9 inch. Maar Apple-kenner Gurman heeft gehoord dat Apple grotere plannen heeft: ‘Er is me verteld dat Apple-ingenieurs en -ontwerpers bezig zijn met de ontwikkeling van grotere iPads, die op zijn vroegst over een paar jaar in de winkels zouden kunnen liggen. Het is onwaarschijnlijk dat ze volgend jaar al op de markt komen – Apple richt zijn aandacht op een vernieuwde iPad Pro in de huidige formaten voor 2022. En het is mogelijk dat ze er helemaal nooit komen.’

Gurman voegt eraan toe dat een extra grote iPad de grenzen tussen tablet en laptop verder zou doen vervagen. Als Apple besluit om een extra grote iPad te maken, komt deze qua formaat wellicht overeen met die van de MacBooks. Apple houdt van uniformiteit, ook omdat dat qua productie een voordeel is. De grootste MacBook is 16 inch, er zijn geruchten over een 14-inch model – reken op dat formaat.

Maar of het een Mac-vervanger-wordt? Wat ons betreft zou iPadOS dan toch nog iets flexibeler moeten worden, bijvoorbeeld qua multitasking, het gebruik van Mac-apps en meerdere gebruikersprofielen. Er zijn de laatste jaren slagen gemaakt, maar we zijn er nog niet – hoewel de nieuwste iPad Pro wel net zo snel en krachtig is als de Mac.

Maar eerst: iPad draadloos opladen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Voor volgend jaar is Apple dus nog niets bijzonders van plan met het iPad-formaat. Wel heeft het bedrijf dan andere bijzondere plannen voor in ieder geval de iPad Pro: die zou een glazen achterkant krijgen om draadloos opladen mogelijk te maken.

Ook zou de iPad 2022 omgekeerd draadloos opladen ondersteunen. Daarbij fungeert de iPad zelf als oplaadmat voor andere Apple-producten, bijvoorbeeld de AirPods of je iPhone.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg