Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPad Air 2022 heeft nóg dunnere behuizing (en dat is niet fijn)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad Air 2022


Lees verder na de advertentie

Verschillende consumenten die Apple’s nieuwe iPad Air 2022 hebben gekocht, merken op dat de achterzijde van deze iPad wel erg dun is. Dat maakt dat de vijfde generatie iPad Air een stuk minder robuust aanvoelt. De iPad Air is sinds afgelopen vrijdag officieel verkrijgbaar, en nu al regent het klachten op social media.

iPad Air 2022 dunnere behuizing

Volgens verschillende Reddit-gebruikers die de nieuwe iPad Air (vijfde generatie) gekocht hebben, voelt het aluminium paneel aan de achterzijde merkbaar dunner aan dan dat van de vorige iPad Air. Duw je op de achterzijde, dan vervormt het beeld. In sommige gevallen zou het apparaat zelfs krakende geluiden maken.

Dit is de eerste bericht op Reddit met de klacht:

Ik heb twee blauwe iPad Air 2022-modellen aangeschaft, en ik ben een beetje geschrokken. De aluminium achterplaat is een stuk dunner dan bij mijn iPad Air 4. Je kunt de batterij bijna door de plaat heen voelen als je het apparaat vasthoudt. Beide iPads voelen hetzelfde aan en maken krakende geluiden als je ze vasthoudt. Dit gebeurde niet op de iPad Air 4. Beide gaan retour, maar ligt het aan mij? Ik heb het ook aan een tweede persoon gevraagd en zij voelde het ook.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Op het bericht is inmiddels honderden keren gereageerd. Diverse mensen die ook net de nieuwe iPad hebben gekocht, bevestigen het probleem. De kleur van de behuizing lijkt geen rol te spelen. Op YouTube heeft inmiddels iemand een video geplaatst met het krakende geluid.

Onze ervaring met deze iPad

Ook ondergetekende heeft de nieuwe iPad Air sinds afgelopen vrijdag in bezit. Bij het configureren van het apparaat, schoot het even door me heen: voelt-ie nou fragieler dan de vorige generatie? Met name bij het instellen van Touch ID, waarbij je je hand gedeeltelijk op de achterzijde van de iPad legt, trad dit gevoel op.

Maar ik heb mijn vorige iPad eigenlijk altijd in een hoes gebruikt, en dacht dat het verschil daardoor verklaard zou kunnen worden. De nieuwe iPad heb ik ook vrij snel in een hoes gestopt en dan merk je er niks meer van. Krakende geluiden zijn op onze iPad niet gesignaleerd. Duw je hard op de achterzijde, dan vervormt het beeld – maar dat is sowieso iets wat je beter niet kunt doen.

iPad Air 2022

De iPad Air 2022 ligt sinds afgelopen vrijdag in de winkels. De iPad Air start bij € 698,50. De grootste vernieuwing is de M1-chip die we kennen van de Mac en de iPad Pro. Verder is de selfie-camera verbeterd en kun je optioneel kiezen voor 5G. De behuizing zou hetzelfde moeten zijn als die van de vorige iPad Air, maar daar wordt dus aan getwijfeld. Reparatie-site iFixit zal de iPad binnenkort uit elkaar halen, en dan weten we meer hierover.