Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Bewijs: nieuwe iPad 2022 komt eraan (én de Apple Pencil 1 gaat met pensioen)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad 2022 concept


Lees verder na de advertentie

Bij de Amerikaanse warenhuiswinkelketen Target is een hoesje opgedoken voor de tiende generatie iPad. Dat is wat aan de vroege kant, want Apple heeft deze iPad nog niet aangekondigd. Bijzonder detail: dit iPad 2022-hoesje heeft een houder voor de Apple Pencil 2.

iPad 2022 hoesje bij Target

iPad 2022 hoesje zomaar bij Target

Een Apple-event verwachten we niet meer dit jaar, toch zal Apple nog nieuwe producten uitbrengen. De onthulling van de nieuwe reguliere iPad lijkt een kwestie van hooguit dagen – misschien zelfs uren. Nu ligt er dus al een hoesje voor deze iPad in de schappen van een groot Amerikaans warenhuis. De foto’s ervan zijn gedeeld door Twitter-gebruiker roeeban.

Het gaat om een hoesje van de populaire accessoire-maker Speck, die al meer dan tien jaar samenwerkt met Apple. Speck behoort ongetwijfeld tot de producenten die al in een vroeg stadium CAD-tekeningen van het iPad 2022 design ontvangen van Apple. Het hoesje en vooral de verpakking ervan, geeft het een en ander prijs over de nieuwe iPad.

Met ruimte voor de Apple Pencil 2


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

iPad 2022 met ruimte voor Apple Pencil 2

Het opvallendste detail is dat de hoes ruimte biedt voor de tweede generatie van de Apple Pencil. Dat zou betekenen dat de ‘gewone’ iPad voor het eerst ondersteuning krijgt voor de Apple Pencil 2. Die heeft als voordeel dat je hem magnetisch aan de zijkant van iPad kunt kleven, waarna hij meteen gekoppeld en opgeladen wordt.

Het betekent dat Apple straks geen enkele iPad meer in het assortiment heeft met ondersteuning voor de allereerste Apple Pencil uit 2015. Het zou ons overigens niet verbazen als Apple deze week ook een iPad Pro aankondigt met daarbij een compleet nieuwe Apple Pencil 3.

Wat mag je verwachten van de iPad 2022?

Volgens geruchten krijgt deze tiende generatie iPad een groter 10,5-inch display met ondersteuning voor usb-c. De koptelefoonaansluiting verdwijnt. De tablet krijgt naar verluidt een A14 Bionic-chip en (op modellen met mobiel internet) ondersteuning voor 5G. Ook de camera lijkt een aanzienlijke upgrade te krijgen.

Wat nog onduidelijk blijft, ook op basis van de informatie op deze verpakking, is hoe Apple Touch ID zal verwerken op deze iPad. Wordt het een klassieke thuisknop? Of verwerkt Apple de vingerafdrukscanner in de knop boven op de iPad, net zoals bij de iPad Air en iPad mini. En al dat laatste het geval is: kannibaliseert deze iPad dan niet op de iPad Air 2022?

We verwachten dat we het allemaal heel snel weten: volgens de laatste geruchten kondigt Apple deze nieuwe iPad en de nieuwe iPad Pro vandaag nog aan. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de aankondigingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors