Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Nieuwe iPad 2022: sneller, groter en met usb-c’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad 2022 geruchten


Lees verder na de advertentie

Net zoals ieder jaar verschijnt er ook dit jaar een nieuwe ‘gewone’ iPad. Het wordt alweer de tiende generatie van dit model en het lijkt erop dat Apple’s instap-tablet dit jaar enkele significante verbeteringen krijgt, waardoor hij meer in lijn is met andere recente iPad-modellen. Dit zijn de belangrijkste iPad 2022-geruchten van dit moment.

iPad 2022: geruchten op een rij

De reguliere iPad is Apple’s goedkoopste iPad – de huidige versie kost bijvoorbeeld nog geen € 400. Om de prijs te drukken, houdt Apple de vernieuwingen vaak wat bescheiden. Toch mag je dit jaar het een en ander verwachten, zo schrijft 9to5Mac.

  • De iPad 2022 krijgt een usb-c-poort in plaats van een Lightning-poort. Dat betekent dat alle iPads in het assortiment straks usb-c hebben.
  • Het scherm wordt wat groter. Het groeit van 10,2 naar 10,5 of misschien zelfs 10,9 inch.
  • Kies je voor een iPad met mobiel internet, dan heeft deze ondersteuning voor 5G. Net zoals de andere recente iPads en iPhones.
  • De iPad krijgt waarschijnlijk een A14-chip. Die is zo’n dertig procent sneller dan de huidige A13-chip.

Minder goed nieuws

Een gloednieuwe iPad met een groter scherm en meer snelheid … maar zonder nieuwe functies. Afgelopen week kondigde Apple iPadOS 16 aan, met daarin de functie Stage Manager, voor een overzichtelijker bureaublad. Over Stage Manager is veel rumoer ontstaan, omdat het uitsluitend werkt op iPads met een M1-chip. Een hoop recente iPads vallen buiten de boot, en de nieuwe A14-iPad zal er ook niet geschikt voor zijn.

Daarnaast blijft het opvallend stil over het design. Hoewel alle iPads inmiddels het futuristische design zonder thuisknop hebben, is het mogelijk dat deze iPad niet verandert. Dan krijgt hij het oude ontwerp, met logge randen rondom het scherm en een ouderwetse thuisknop. Het betekent dat deze instap-iPad nog steeds niet geschikt is voor de nieuwste generatie van de Apple Pencil.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de iPad en andere ontwikkelingen bij Apple? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac