Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac ūü§Ė
Cover van

Zien: video verklaart waarom de Apple Pencil 2 niet werkt op de iPad 2022

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPad 2022 Apple Pencil


Lees verder na de advertentie

De iPad 2022 is uit, inclusief een nieuw design, usb-c en ondersteuning voor de eerste generatie Apple Pencil. Maar laatstgenoemde heeft nogal wat ophef veroorzaakt, want waarom is er geen ondersteuning voor de opvolger van deze stylus? Een nieuwe teardown van de tiende generatie iPad laat zien waarom.

iPad 2022: Apple Pencil ondersteuning

Sinds de presentatie van de iPad 2022 hebben we allemaal √©√©n grote vraag: waarom is er ondersteuning voor de eerste generatie Apple Pencil in plaats van de tweede? Apple’s oorspronkelijke stylus koppel en laad je namelijk op door de Lightning-aansluiting hiervan in de iPad te steken. Maar door de nieuwe usb-c-oplaadpoort van het instapmodel past dit niet meer.

Apple heeft dan wel een oplossing bedacht in de vorm van een adapter, maar zo’n verlengstukje is nogal omslachtig. Bovendien: de meeste iPads hebben tegenwoordig ondersteuning voor de tweede generatie Apple Pencil. Die koppel en laad je op door hem simpelweg op de zijkant van het toestel te klikken. Een veel logischere oplossing, dus waarom heeft Apple hier niet voor gekozen?

Teardown


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf ‚ā¨696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf ‚ā¨696!

Tot ‚ā¨7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iPad 2022 Apple Pencil

Het lijkt ondertussen traditie: lanceert Apple een nieuw product, dan haalt het YouTube-account van de Amerikaanse techwebsite iFixit dit volledig uit elkaar. Zo ook bij de nieuwe iPad 2022. In een nieuw filmpje wordt de interne layout van dit instapmodel compleet blootgelegd, inclusief de batterij, de A14 Bionic-chip en meer.

Wat ondersteuning voor de Apple Pencil 2 in de weg zit? De selfiecamera. Op alle andere iPads zit deze aan de bovenkant van het toestel, net zoals op de iPhone. Maar bij Apple’s nieuwste versie van het instapmodel is deze verhuisd: de frontcamera bevindt zich nu op de schermrand rechts.

Door de nieuwe plek is er geen ruimte meer voor alle technologie waar de tweede generatie Apple Pencil om vraagt. Deze heeft namelijk een magneet nodig om zich vast te klikken, evenals een een draadloos oplaadsysteem om de batterij van de stylus wat energie te geven. Kortom: het tekort aan ondersteuning komt puur door een gebrek aan ruimte.

iPad 2022

Dankzij het nieuwe design van de iPad 2022 lijkt het instapmodel eindelijk een inhaalslag te hebben gemaakt, maar een aantal interne specificaties zijn juist een enorme stap terug. Wat wij écht van dit toestel vinden? Dat lees je in onze iPad 2022 review.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste iPad-nieuws? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!