Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 18 release date: wanneer kun je je iPhone updaten?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 18 release date

Apple heeft tijdens de WWDC op 10 juni iOS 18 aangekondigd. Er komen later dit jaar weer diverse nieuwe functies naar je iPhone en die voelt daardoor weer als nieuw. Maar wanneer is de iOS 18 release date precies?

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom iOS 18? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 18 release date

Apple houdt op dit moment de iOS 18 release date nog enigszins vaag: ‘iOS 18 is dit najaar beschikbaar’. Hoewel de officiële releasedatum van iOS 18 dus nog niet exact bekend is, kunnen we op basis van eerdere jaren een redelijke inschatting maken. Want Apple is bijzonder voorspelbaar en houdt doorgaans hetzelfde schema aan.

kooptip

Als we kijken naar de releases van voorgaande jaren, is het redelijk om aan te nemen dat de officiële release van iOS 18 medio september zal plaatsvinden.

Sinds iOS 6 vonden alle releases plaats tussen 12 en 20 september. iOS 17 vorig jaar, verscheen op 18 september.

Wanneer weten we meer?

Apple kondigt ieder jaar begin september de nieuwe serie iPhones aan. Tijdens het iPhone-event horen we ook wanneer de iOS-update verschijnt. Maar ook nu geldt: we weten nog niet precies wanneer het iPhone-event zal plaatsvinden. Apple vertelt dat meestal pas een week van tevoren.

iOS 18 bèta releases

Kun je niet zo lang wachten? Hoeft ook niet! Na de officiële aankondiging op 10 juni is er meteen al een iOS 18 bèta verschenen voor ontwikkelaars. Er komen ook zogenaamde publieke bèta’s beschikbaar die iedereen mag uitproberen. Apple heeft al bekendgemaakt dat we de publieke bèta in juli mogen verwachten. Tegen die tijd hebben ontwikkelaars de ergste foutjes er al uit geplukt.

Dit is er nieuw in iOS 18

iOS 18 is een bijzondere update omdat Apple hiermee zijn eigen AI introduceert, Apple Intelligence. Deze kan teksten en afbeeldingen snappen en genereren, en kent bovendien je persoonlijke context. AI is er uitsluitend voor de iPhone 15 Pro (Max) en nieuwer. Voor de andere iPhones blijven er genoeg andere functies over: het thuisscherm kun je beter personaliseren, het Bedieningspaneel mag je zelf inrichten en er is een nieuwe Wachtwoorden-app.