Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze iPhone-modellen krijgen niet alle functies van iOS 18

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 18 functies niet iPhone

Met iOS 18 krijgt de iPhone er een hoop nieuwe functies bij, maar ze komen niet naar alle modellen…

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, bijvoorbeeld over de iPhone? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 18

iOS 18 is de volgende grote update voor het besturingssysteem van de iPhone. Deze introduceert niet alleen verbeteringen en een nieuw design voor de interface, maar ook allerlei nieuwe functies. Met name op het gebied van AI.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Verwachting is dat de meeste ‘recente’ iPhones gewoon iOS 18-ondersteuning krijgen. Het lijkt er namelijk op dat alle iPhones waarop je iOS 17 kunt installeren, ook compatibel zijn met iOS 18. Het gaat dan om de iPhone XR of iPhone XS (Max) en nieuwer, evenals de tweede en derde generatie iPhone SE. Maar hoewel al deze iPhones de overstap naar iOS 18 mogen maken, kunnen ze waarschijnlijk niet allemaal genieten van alle nieuwe functies die deze update te bieden heeft.

Welke iPhones niet?

Wil je alle AI-functies van iOS 18 gebruiken, dan heb je volgens Mark Gurman van Bloomberg een iPhone 15 Pro (Max) of nieuwer nodig. Zo krijg je alleen op deze modellen toegang tot de AI-functies die ‘on-device’ plaatsvinden. Dit betekent dat ze op je toestel zelf worden uitgevoerd – de andere AI-functies hebben hulp nodig van een server van Apple. Maar welke concrete functies zo exclusief worden, is nog onduidelijk.

Mogelijk wordt dit onderscheid gemaakt doordat de modellen vóór de iPhone 15 Pro (Max) niet geavanceerd genoeg zijn voor on-device AI-functies. Al schetst Gurman een ander scenario: hij zegt dat Apple hoopt dat gebruikers door de nieuwe AI-functies worden aangespoord om hun huidige iPhone te vervangen door een nieuw en compatibel model. Het zou niet de eerste keer zijn dat Apple op deze manier de verkoop van zijn hardware een duwtje in de rug probeert te geven. Kijk maar naar de iPhone 14 line-up: de Pro-modellen kregen een Dynamic Island, terwijl de reguliere iPhones het zonder moesten doen.

iOS 18 release

Apple houdt zijn mond nog altijd dicht over iOS 18, maar daar komt snel verandering in. Op maandag 10 juni vindt de WWDC plaats, dat Apple inluidt met een uitgebreide presentatie over de nieuwe besturingssystemen van het jaar. Op die dag komen we dus alles te weten over de volgende iPhone-update! De maanden daarop wordt de software volop getest. In september is het dan eindelijk zover: iOS 18 komt uit, en iedereen met een compatibele iPhone kan de update installeren.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over de WWDC, waaronder over iOS 18? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief. Na Apple’s presentatie ontvang je dan zo snel mogelijk een overzicht van alle aankondigingen die het bedrijf heeft gedaan.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!