Terug naar Deze handige iOS 17 functie krijgen we alléén in de EU
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze handige iOS 17 functie krijgen we alléén in de EU

Door Ward Edema24 april 2023 09:252 min. leestijd0

Het wordt één van de grootste functies in iOS 17: sideloading. Dit houdt het in, en hierom komt de functie alleen naar de EU.

iOS 17 side loading

App Store als beperkende factor

Sinds de introductie van de iPhone heeft Apple de telefoon afgesloten als een fort. Misschien wel één van de grootste beperkingen hierdoor is dat je er geen apps op kunt zetten buiten de App Store om. Dit maakt de iPhone erg veilig, maar tegelijkertijd ook een beetje beperkt.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Want wanneer Apple heeft bepaald dat een categorie apps niet in de App Store mag staan, dan is er geen enkele andere manier om zulke apps te downloaden. Denk bijvoorbeeld aan emulators voor oude gameconsoles, alternatieve appwinkels zoals Steam, of browsers die níét Apple’s WebKit gebruiken.

iOS 17 sideloading

In iOS 17 komt daar eindelijk verandering in. Dat beweert Apple-analist Mark Gurman. Wegens nieuwe wetgeving die in 2024 in de EU van kracht gaat, bekend als de Digital Markets Act, móét Apple toestaan dat er ook apps van buiten de App Store gedownload kunnen worden (ook wel bekend als sideloading). Dit wordt daarom in iOS 17 ingevoerd – maar dan wel alleen in de EU.

iOS 16 sideloading

Hoe de implementatie precies gaat werken, en hoe Apple sideloading in iOS 17 gaat beperken tot iPhones en iPads in de EU, is nog niet bekend. Wel gaat Apple waarschijnlijk alles op alles zetten om de gebruiker tegen te houden wanneer hij een app van buiten de App Store probeert te downloaden: sideloading kent namelijk veel veiligheidsrisico’s, waar Apple maar al te graag voor waarschuwt.

Meer iOS 17 functies

iOS 17 belooft ook op andere vlakken een grote update te worden. Zo komt er een totaal nieuwe app voor het bijhouden van een slim dagboek, komen er nieuwe interactieve widgets, en wordt het bedieningspaneel volledig vernieuwd. Lees er meer over in ons artikel: iOS 17: deze nieuwe functies zijn al gelekt.

Waarschijnlijk wordt iOS 17 aangekondigd op 5 juni, tijdens het grootste Apple-event van het jaar. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen tot die tijd (en erna)? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar