Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze handige iOS 17 functie krijgen we alléén in de EU

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iOS 17 side loading


Lees verder na de advertentie

Het wordt één van de grootste functies in iOS 17: sideloading. Dit houdt het in, en hierom komt de functie alleen naar de EU.

App Store als beperkende factor

Sinds de introductie van de iPhone heeft Apple de telefoon afgesloten als een fort. Misschien wel één van de grootste beperkingen hierdoor is dat je er geen apps op kunt zetten buiten de App Store om. Dit maakt de iPhone erg veilig, maar tegelijkertijd ook een beetje beperkt.

Want wanneer Apple heeft bepaald dat een categorie apps niet in de App Store mag staan, dan is er geen enkele andere manier om zulke apps te downloaden. Denk bijvoorbeeld aan emulators voor oude gameconsoles, alternatieve appwinkels zoals Steam, of browsers die níét Apple’s WebKit gebruiken.

iOS 17 sideloading

In iOS 17 komt daar eindelijk verandering in. Dat beweert Apple-analist Mark Gurman. Wegens nieuwe wetgeving die in 2024 in de EU van kracht gaat, bekend als de Digital Markets Act, móét Apple toestaan dat er ook apps van buiten de App Store gedownload kunnen worden (ook wel bekend als sideloading). Dit wordt daarom in iOS 17 ingevoerd – maar dan wel alleen in de EU.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

iOS 16 sideloading

Hoe de implementatie precies gaat werken, en hoe Apple sideloading in iOS 17 gaat beperken tot iPhones en iPads in de EU, is nog niet bekend. Wel gaat Apple waarschijnlijk alles op alles zetten om de gebruiker tegen te houden wanneer hij een app van buiten de App Store probeert te downloaden: sideloading kent namelijk veel veiligheidsrisico’s, waar Apple maar al te graag voor waarschuwt.

Meer iOS 17 functies

iOS 17 belooft ook op andere vlakken een grote update te worden. Zo komt er een totaal nieuwe app voor het bijhouden van een slim dagboek, komen er nieuwe interactieve widgets, en wordt het bedieningspaneel volledig vernieuwd. Lees er meer over in ons artikel: iOS 17: deze nieuwe functies zijn al gelekt.

Waarschijnlijk wordt iOS 17 aangekondigd op 5 juni, tijdens het grootste Apple-event van het jaar. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen tot die tijd (en erna)? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac