Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Helaas: deze iOS 17-functies zijn wéér uitgesteld

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOs 17 uitgestelde functies

Gisteren heeft Apple iOS 17.2 uitgebracht voor de iPhone. Het is de laatste update van dit jaar, maar dit betekent nog altijd niet dat iOS 17 nu compleet is: Apple heeft twee eerder aangekondigde functies uitgesteld naar 2024. Op welke iOS 17-functies moet je nu wat langer wachten?

Lees verder na de advertentie

Samen playlists maken in Muziek

Gedeelde afspeellijst

In iOS 17.2 had je samen playlists moeten kunnen maken. De functie werd al aangekondigd in juni tijdens de presentatie van iOS 17. En in de eerste bèta’s van iOS 17.2 werd deze functie ook uitvoerig getest, maar uiteindelijk heeft hij de eindstreep niet gehaald. Apple heeft de functie uiteindelijk verwijderd vanwege zorgen over spam en misbruik. In een pdf-bestand op Apple’s website is te lezen dat het nu in 2024 moet gaan gebeuren.

AirPlay in hotels

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Airplay hotel

De andere functie waarvoor je nog even geduld moet opbrengen, is AirPlay in je hotelkamer. AirPlay is een speciale functie van Apple waarmee je snel dingen zoals muziek en video naar een tv of speaker kunt sturen. Normaal gesproken werkt dit alleen thuis, níét op apparaten die niet van jou zijn. Straks werkt AirPlay wel met hotel-tv’s als je simpelweg een QR-code op het scherm scant. Ook deze functie wordt nu pas verwacht in 2024.

Wil je op de hoogte blijven van deze toekomstige nieuwe functies en andere Apple-updates? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 17.2: deze functies zijn er wel

Ondanks het ontbreken van de bovengenoemde functie is iOS 17.2 een flinke update met heel wat nieuwe functies. De grootste toevoeging is Dagboek – een compleet nieuwe app voor het vastleggen van je belevenissen, gedachten en meer.

Verder heeft de actieknop op de nieuwe iPhone 15 Pro (Max) er een nieuwe functie bij gekregen: je kunt nu met een klik op de knop een vertaling starten. Ook nieuw zijn regenboogteksten in Contactposters, nieuwe widgets voor Klok en Weer en nog veel meer: de complete lijst met vernieuwingen vind je onderaan in dit iOS 17.2-bericht.

Wil je aan de slag met de nieuwe functies van iOS 17.2? Neem dan ook een kijkje in onze Academy over dit onderwerp: