Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

‘iOS 17 komt met grote veranderingen voor het bedieningspaneel’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 17 Bedieningspaneel


Lees verder na de advertentie

Naar verluidt gaat er in iOS 17 flink wat veranderen aan het bedieningspaneel van de iPhone. Welke vernieuwingen kun je verwachten?

Bedieningspaneel iOS 17

De iPhone heeft het al sinds de release van iOS 7: een bedieningspaneel. Dit open je door je vinger rechtsboven op het scherm te leggen en naar beneden te vegen. Vervolgens vind je allerlei handige knoppen, bijvoorbeeld om je wifi, bluetooth, schermhelderheid en volume te bedienen. Al kun je er zelf nog meer knoppen aan toevoegen, via ‘Instellingen>Bedieningspaneel’.

Het bedieningspaneel ziet er al zo uit sinds de release van iOS 11 in 2017, maar een anonieme bron van MacRumors beweert nu dat het menu met iOS 17 ‘flink’ zal veranderen. Wat hij hiermee bedoelt, verklapt hij helaas niet. Wij denken zoal aan nieuwe knoppen waarmee je het paneel verder kunt personaliseren. Al hopen we ook op een manier om de volgorde van de knoppen snel te wijzigen.

Meer over iOS 17


kooptip

iOS 17 wordt het grote nieuwe besturingssysteem voor de iPhone. Deze update wordt uitgebreid gepresenteerd tijdens de jaarlijkse WWDC, die dit jaar plaatsvindt van 5 tot 9 juni. Een paar maanden later – vlak na het Apple-event waar de iPhone 15 wordt onthuld – kun je de software downloaden en installeren. En dan staat je iPhone vol nieuwe functies!

Naast het bedieningspaneel is er nog maar weinig gelekt over welke vernieuwingen iOS 17 naar je iPhone brengt. Maar mogen we de bron van MacRumors geloven, dan zal de update zich voornamelijk richten op verbeterde prestaties en stabiliteit. Toch verwachten we de komende maanden nog veel meer iOS 17 geruchten te horen. Wil je daar wekelijks van op de hoogte worden gebracht? En ook van ander Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!