Terug naar iOS 16.6 bèta 4 is uit, met één nieuwe functie voor je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 16.6 bèta 4 is uit, met één nieuwe functie voor je iPhone

Door Annemiek Lourensen28 juni 2023 09:433 min. leestijd0

Apple heeft iOS 16.6 bèta 4 uitgebracht, nog geen twee weken na iOS 16.6 bèta 3. Daarmee nadert de release van deze iOS 16-update. Wat is er nieuw voor je iPhone?

iOS 16.6 beta

iOS 16.6 bèta 4: wat is er nieuw?

iOS 16.6 is een kleine tussentijdse update voor je iPhone. De voorgaande bèta’s stonden in het teken van veiligheidsverbeteringen en probleemoplossingen, en ook met deze bèta is dat het geval. Al leggen alle testversies ook de basis voor één nieuwe functie: iMessage Contact Key Verification. Die kun je nog niet gebruiken – de functie is nog niet actief in de bèta – maar in de code van de laatste paar testversies werden hier wel wat aanwijzingen voor gevonden.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Met iMessage Contact Key Verification kunnen Apple-gebruiikers verifiëren met wie ze communiceren. Daardoor weten ze zeker dat ze met het juiste contact praten, niet een onderschepper met kwade intenties. De functie is vooral bedoeld voor gebruikers die online risico lopen, zoals journalisten, mensenrechtenactivisten en overheidsfunctionarissen.

Bèta installeren

De vierde testversie van iOS 16.6 is op moment van schrijven alleen beschikbaar voor software-ontwikkelaars. Op een publieke bèta moeten we dus nog wachten, maar om die straks te installeren, meld je je aan bij het Apple Beta Software Program. Vervolgens ga je op je iPhone naar ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’, schakel je het gebruik van bèta’s in en installeer je iOS 16.6.

Een laatste waarschuwing: installeer een bèta niet zomaar. Deze testversies zitten namelijk nog vol systeemfouten, bugs en andere problemen, en die kunnen je dagelijks gebruik flink belemmeren. Installeer bèta’s als die van iOS 16.6 daarom alleen op oude toestellen die je niet constant gebruikt.

iOS 16.6 release

Apple kondigde iMessage Key Contact Verification afgelopen december aan, en bevestigde toen een release in 2023. Het is dan ook een van de laatste functies in iOS 16. Je hoeft niet lang meer op deze update te wachten, mits Apple hetzelfde patroon als vorig jaar aanhoudt: iOS 15.6 was de laatste versie van iOS 15, en deze update verscheen eind juli. iOS 16.6 verwachten we dus rond dezelfde tijd.

Mocht je het gemist hebben: Apple heeft inmiddels ook al iOS 17 aangekondigd, oftewel de volgende grote software-update voor je iPhone. Ook daarvoor is al een bèta verschenen. De update verschijnt waarschijnlijk pas in september, na het grote Apple-event rondom de iPhone 15, maar alle nieuwe functies in iOS 17 zijn nu al bekend. Genoeg om je op voor te bereiden dus.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over iOS 16.6 en iOS 17? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar