Terug naar Dit staat er op onze iOS 15-wishlist!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit staat er op onze iOS 15-wishlist!

Door Laura Grootaarts17 maart 2021 10:154 min. leestijd9

Het is inmiddels een halfjaar geleden dat iOS 14 verscheen voor de iPhone. Dat betekent dat we nog maar een halfjaar verwijderd zijn van iOS 15. Het gaat ongetwijfeld weer een grote update worden, maar het blijft nog gissen naar de nieuwe functies. Wat heeft de iPhone nog meer nodig? Dit is onze iOS 15-wishlist! We zijn trouwens ook benieuwd naar jouw wensen voor iOS 15 – laat het weten via de reacties onder dit bericht.

1. Interactieve widgets

Interactieve widgets in iOS 15

Sinds iOS 14 kun je widgets op het scherm zetten, maar vooralsnog zijn ze vrij statisch. Tik je op een widget, dan wordt de bijbehorende app geopend – widgets zijn niet heel veel meer dan veredelde app-iconen. Iets meer interactiviteit zou mooi zijn. Dat je in de Muziek-widget bijvoorbeeld gewoon op Play kunt duwen, zonder dat je de app hoeft te openen. Of dat je to-dolijstjes direct op je thuisscherm kunt afvinken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Het scherm gemakkelijker aanpassen

Ben je al enthousiast aan de slag gegaan met de widgets, dan weet je wat voor crime het is om je thuisschermen opnieuw in te richten. Versleep je een widget, dan bewegen alle andere widgets en app-iconen mee. Zo blijf je aan het slepen. Ook hopen we dat Apple het mogelijk maakt om iconen zelf te positioneren en daarbij dan ruimte vrij te laten. Nu sluiten alle iconen op één scherm nog aan, en is het niet mogelijk om bijvoorbeeld een app-rij leeg te laten.

3. Always-on display

iOS 15 always-on

Even op je iPhone spieken naar de datum en de tijd? Dan moet je hem altijd optillen of aanraken zodat het scherm actief wordt. We hopen daarom op een always-on scherm, vergelijkbaar met dat van de nieuwere Apple Watch-modellen, waarbij de belangrijkste informatie altijd zichtbaar is. Denk aan de datum, de tijd, het aantal ongelezen notificatie, het weerbericht.

4. Meer keuze in standaard-apps

Met iOS 14 loste Apple een grote ergernis op: je bent niet meer zo gebonden aan Safari of Mail. Het is namelijk mogelijk om andere browser- en mail-apps als standaard te kiezen. Tik je bijvoorbeeld op een link in WhatsApp, dan opent die niet in Safari, maar in jouw favoriete browser. Wat ons betreft mag dit voor nog wel meer soorten apps mogelijk worden. Bijvoorbeeld muziek-, podcasts- en navigatie-apps.

5. Zelf je Appbibliotheek inrichten

Je houdt ervan of je haat hem: de nieuwe Appbibliotheek waarin Apple jouw apps op geheel eigen wijze ordent. Het zou fijn zijn als je hem middels een schakelaartje in de Instellingen gewoon kon laten verdwijnen. Liefhebbers van de Appbibliotheek zouden graag iets meer invloed hebben op de inrichting van de bieb. Apple: maak het mogelijk om direct al de lijstweergave te tonen, en geef ons de optie om zélf categorieën te maken.

6. Splitscreen

Op de iPad is het mogelijk om twee apps naast elkaar te gebruiken. Dit zou ook een welkome aanvulling zijn op de wat grotere iPhone-modellen: zeker in landschapsmodus is er voldoende ruimte. Zo zou je een tekst kunnen typen in Pages of Notities, terwijl je in Safari spiekt voor de benodigde informatie. Of laat je gewoon altijd je muziek-app open staan, wat je ook doet.

Bonus: ondersteuning voor de iPhone 6s (Plus) en iPhone SE (2016)

Vrijwel ieder jaar met de grote iOS-update zijn er oudere iPhones die voor het eerst niet meer geüpdatet kunnen worden. Vorig had je met een wat ouder toestel nog geluk: alle toestellen die geschikt waren voor iOS 13, konden over op iOS 14. Dit jaar verwachten we dat het doek valt voor de iPhone 6s (Plus) en eerste iPhone SE. We hopen dat we het verkeerd hebben – een mens mag hopen, toch?

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws over iOS 15? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

 

 

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

9
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Paul
Lezer
Paul

Ik zou er aan willen toevoegen een widget voor een contactpersoon “In Case of Emergency (ICE)”. Je favoriete contactperso(o)n(en) zijn via een Opdrachten-omweg te realiseren, maar een aparte ICE-widget zou mooi zijn.

Marijke
Lezer
Marijke

Geweldig idee ?

Mario
Lezer
Mario

ik zou graag in de muziek app, een groter lettertype wensen van de tijd …..die is zo onduidelijk en soms best makkelijk als je aan het trainen bent

Joyofatoy
Lezer
Joyofatoy

Apps op alfabetische volgorde kunnen zetten

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Dat kan nu al grotendeels! Ga naar Instellingen, Algemeen en Stel opnieuw in. Tik dan op Herstel beginschermindeling. Apps die je gedownload hebt, worden dan alfabetisch geordend. Apple-apps blijven wel bij elkaar staan, maar die zou je dan naar de juiste plek kunnen slepen.

Rob
Lezer
Rob

IOS 15:
Een thermometer voor de omgevingstemperatuur. De iWatch geeft al de exacte buitentemperatuur.

Een timer met interval, zoals de app “Tabata Timer”.

hilde
Lezer
hilde

Eindelijk ook eens een iPhone met dual sim en dan dus niet de e-sim, want die werkt nog steeds niet overal.

Herman & Gerda Raes
Lezer
Herman & Gerda Raes

Het zou fijn zijn als er een apart knopje wieltje aanwezig was zo dat je makkelijker kan inzoomen .in plaats van op het scherm