Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iOS 14 werkt zelfs op iPhone 6s en oude iPhone SE’

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
iOS 14 welke iPhones


Lees verder na de advertentie

Goed nieuws voor mensen met een iPhone 6s (Plus) of iPhone SE 2016. De kans lijkt groot dat deze oude iPhone-modellen nog minstens een jaar worden voorzien van software-updates. Volgens de Israëlische site The Verifier ondersteunen ze namelijk straks iOS 14.

iOS 14: welke iPhones ondersteunen het?

Op dit moment zijn de iPhone 6s (uit 2015) en iPhone SE (uit 2016) de oudste iPhones die overweg kunnen met iOS 13. De kans leek groot dat Apple ondersteuning voor deze toestellen zou laten vallen met iOS 13, maar The Verifier meldt dat ze nog een jaar langer worden ondersteund.

Alle iPhones nu die nu compatibel zijn met iOS 13, zijn dan straks ook geschikt voor iOS 14. Dat betekent dat je op de volgende toestellen iOS 14 kunt installeren:

The Verifier zou dit hebben vernomen van een betrouwbare bron binnen het systeem-ontwikkelingsproces. De website is niet altijd even betrouwbaar, maar claimde vorig jaar wel rond deze tijd dat de iPhone 5s en iPhone 6 geen updates krijgen na iOS 12. Later bleek dit inderdaad het geval te zijn.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Eerder meldde het iets betrouwbaardere iPhonesoft al dat alle iPhones met iOS 13 straks ook iOS 14 ondersteuning krijgen, dus de kans is groot dat het gerucht klopt. Voor de iPhone 6s en iPhone SE 2016 zou iOS 14 alweer de zesde (!) grote software-update betekenen. De eerste software waar de toestellen op draaiden was iOS 9.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over iOS 14? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Nieuwe functies

Eind juni onthult Apple de nieuwe functies van iOS 14, tijdens WWDC 2020. Vlak daarna brengt Apple gedurende een lange periode allerlei testversies uit, die bèta’s worden genoemd. Eind september is de software vervolgens voor iedereen met een iPhone 6s of nieuwer te installeren.

Dankzij allerlei lekken is er al veel bekend over iOS 14. Wat de grote vernieuwingen zijn, lees je in ons dossier over iOS 14.

Bron: The Verifier