Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘HomeKit in iOS 14: gezichtsherkenning, Night Shift en meer’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple HomeKit


Lees verder na de advertentie

HomeKit wordt steeds populairder, en het systeem voor het aansturen van slimme apparaten lijkt er dit jaar aardig op vooruit te gaan. 9to5Mac heeft ontdekt dat Apple waarschijnlijk drie belangrijke HomeKit-functies toevoegt aan iOS 14.

Night Shift

De functie Night Shift ken je misschien wel van de iPhone. Het past de kleuren van het scherm automatisch aan op basis van de omgeving. Overdag zijn de kleuren van het iPhone-scherm relatief koel, en na zonsondergang maakt Night Shift de kleuren automatisch warmer. Hierdoor worden je ogen minder blootgesteld aan blauw licht.

In iOS 14 voegt Apple deze functie ook toe aan HomeKit, zo lijkt het. Hierbij kan de kleurtemperatuur van slimme verlichting gedurende de dag automatisch worden geregeld. Nu is dit alleen handmatig in te stellen, of op basis van voorwaarden zoals de tijd van de dag.


kooptip

Gezichtsherkenning

Het afgelopen jaar introduceerde Apple HomeKit Secure Video. Hiermee is het mogelijk om beelden van beveiligingscamera’s direct op te slaan in iCloud, in plaats van dat ze op servers van derden terechtkomen.

In iOS 14 voegt Apple daar waarschijnlijk gezichtsherkenning aan toe, meldt 9to5Mac. Hierbij is de functie niet alleen in staat om mensen te detecteren, maar kan het ook specifieke mensen herkennen. Ook dieren en voertuigen kunnen worden gedetecteerd. Het zijn beveiligingsfuncties die de meeste slimme camera’s al hebben, maar voor HomeKit zou het een grote toevoeging zijn.

Audio Apple TV

Tot slot heeft HomeKit in iOS 14 een verbetering voor de audio van de Apple TV. Er lijkt een optie te komen waarbij je de HomePod (die nog altijd niet in Nederland verkrijgbaar is) in kan stellen als een standaard audiobron. Nu moet je de HomePod nog elke keer handmatig selecteren nadat de Apple TV is opgestart.

Naast deze iOS 14 HomeKit-functies lekte er deze week nog meer uit over iOS 14. Er komt bijvoorbeeld een fitness-app voor de iPhone en een paar geweldige functies voor slechthorenden.