Terug naar ‘HomeKit in iOS 14: gezichtsherkenning, Night Shift en meer’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘HomeKit in iOS 14: gezichtsherkenning, Night Shift en meer’

Door Koen van Ekeren11 maart 2020 14:012 min. leestijd0

HomeKit wordt steeds populairder, en het systeem voor het aansturen van slimme apparaten lijkt er dit jaar aardig op vooruit te gaan. 9to5Mac heeft ontdekt dat Apple waarschijnlijk drie belangrijke HomeKit-functies toevoegt aan iOS 14.

Night Shift

De functie Night Shift ken je misschien wel van de iPhone. Het past de kleuren van het scherm automatisch aan op basis van de omgeving. Overdag zijn de kleuren van het iPhone-scherm relatief koel, en na zonsondergang maakt Night Shift de kleuren automatisch warmer. Hierdoor worden je ogen minder blootgesteld aan blauw licht.

In iOS 14 voegt Apple deze functie ook toe aan HomeKit, zo lijkt het. Hierbij kan de kleurtemperatuur van slimme verlichting gedurende de dag automatisch worden geregeld. Nu is dit alleen handmatig in te stellen, of op basis van voorwaarden zoals de tijd van de dag.

Meer weten over HomeKit?
Bekijk dit dossier

Gezichtsherkenning

Het afgelopen jaar introduceerde Apple HomeKit Secure Video. Hiermee is het mogelijk om beelden van beveiligingscamera’s direct op te slaan in iCloud, in plaats van dat ze op servers van derden terechtkomen.

In iOS 14 voegt Apple daar waarschijnlijk gezichtsherkenning aan toe, meldt 9to5Mac. Hierbij is de functie niet alleen in staat om mensen te detecteren, maar kan het ook specifieke mensen herkennen. Ook dieren en voertuigen kunnen worden gedetecteerd. Het zijn beveiligingsfuncties die de meeste slimme camera’s al hebben, maar voor HomeKit zou het een grote toevoeging zijn.

Audio Apple TV

Tot slot heeft HomeKit in iOS 14 een verbetering voor de audio van de Apple TV. Er lijkt een optie te komen waarbij je de HomePod (die nog altijd niet in Nederland verkrijgbaar is) in kan stellen als een standaard audiobron. Nu moet je de HomePod nog elke keer handmatig selecteren nadat de Apple TV is opgestart.

iCreate 131
iCreate 131
iOS 15: je iPhone heeft er fantastische functies bij

Naast deze iOS 14 HomeKit-functies lekte er deze week nog meer uit over iOS 14. Er komt bijvoorbeeld een fitness-app voor de iPhone en een paar geweldige functies voor slechthorenden.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Ben als eerste op de hoogte van exclusieve updates over de allernieuwste iPhone 13

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
HomeKit
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar