Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple onthult langverwachte AirPods Max-koptelefoon

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Airods Max


Lees verder na de advertentie

Apple heeft dinsdag met de AirPods Max zijn eerste over-ear koptelefoon aangekondigd. Met functies als high-fidelity audio, een adaptieve equalizer, actieve ruisonderdrukking en ruimtelijke audio is hij behoorlijk premium en high-end. Dat zie je ook af aan de prijs: de koptelefoon kost € 629.

AirPods Max

De AirPods Max kan direct worden besteld in de Apple Store. Ben je er snel bij, dan heb je hem over een week (dinsdag 15 december) in huis. De koptelefoon combineert een retro-uiterlijk met moderne elementen die we van Apple’s huidige producten kennen. Hij is verkrijgbaar in vijf kleuren: spacegrijs, zilver, hemelsblauw, groen en roze.

Dit zijn de belangrijkste punten:

  • High-fidelity Audio
  • Actieve ruisonderdrukking
  • Transparantie-modus
  • Ruimtelijke audio
  • Adaptive EQ
  • Kleuren: spacegrijs, zilver, hemelsblauw, groen en roze
  • Vanaf vandaag verkrijgbaar voor € 629

De over-ear-koptelefoon heeft een frame van roestvrij staal. De zwevende hoofdband is gemaakt van ventilerende mesh en verdeelt het gewicht over je hoofd, zodat je minder druk voelt. Verder zijn de armen verstelbaar en ze blijven exact zitten hoe je ze instelt.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De oorkussens noemt Apple ‘fluweelzacht’. Die zijn gemaakt van akoestisch traagschuim dat is ontwikkeld om geluid te isoleren. Een speciaal ontwikkelde netstof bedekt de oorkussens, zodat ze zacht om de oren sluiten.

Aan de oorkussen bevindt zich een Digital Crown – die kennen we al van de Apple Watch. Hiermee pas je het volume aan, ga je naar het vorige of volgende nummer, neem je telefoongesprekken aan en activeer je Siri. Vooral het directe aanpassen van volume was een veelgehoorde klacht bij gebruikers van AirPods-dopjes en we zijn blij dat dit op de AirPods Max eindelijk kan zonder Siri erom te vragen.

Geluid

Met € 629 is de AirPods Max flink aan de prijs en dat schept verwachtingen voor de audiokwaliteit. Apple schrijft dat de AirPods Max zijn voorzien van een door Apple ontworpen speakerdriver. Die moet zorgen voor ‘diepe, donkere bassen, volle middentonen en kraakheldere hoge tonen’.

Elke oorschelp is uitgerust met Apple’s H1-chip voor ‘computational audio’ om de ‘ultieme persoonlijke luisterervaring te leveren’. Aan de buitenkant heeft de AirPods Max maar liefst zes microfoons die het omgevingsgeluid registreren. Aan de binnenkant meten twee microfoons wat de gebruiker hoort.

Batterij

De battijduur van de AirPods Max is 20 uur. Die laad je op met de Lightning-kabel die je ook voor de iPhone gebruikt. Dat gaat best snel; na 5 minuten opladen kun je weer 1,5 uur vooruit. Het gewicht is 384 gram, wat relatief zwaar is voor een over-ear-koptelefoon. Verder is hij 168,6 mm breed en 83,4 mm hoog.

Je koopt hem nu bij Apple, maar binnenkort ook bij bijvoorbeeld Amac of Coolblue. Naast de AirPods Max ontvang je in de verpakking ook een Smart Case en Lightning-naar-usb-c-kabel.