Terug naar Apple onthult langverwachte AirPods Max-koptelefoon
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple onthult langverwachte AirPods Max-koptelefoon

Door Koen van Ekeren8 december 2020 15:513 min. leestijd0

Apple heeft dinsdag met de AirPods Max zijn eerste over-ear koptelefoon aangekondigd. Met functies als high-fidelity audio, een adaptieve equalizer, actieve ruisonderdrukking en ruimtelijke audio is hij behoorlijk premium en high-end. Dat zie je ook af aan de prijs: de koptelefoon kost € 629.

Airods Max

AirPods Max

De AirPods Max kan direct worden besteld in de Apple Store. Ben je er snel bij, dan heb je hem over een week (dinsdag 15 december) in huis. De koptelefoon combineert een retro-uiterlijk met moderne elementen die we van Apple’s huidige producten kennen. Hij is verkrijgbaar in vijf kleuren: spacegrijs, zilver, hemelsblauw, groen en roze.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Dit zijn de belangrijkste punten:

  • High-fidelity Audio
  • Actieve ruisonderdrukking
  • Transparantie-modus
  • Ruimtelijke audio
  • Adaptive EQ
  • Kleuren: spacegrijs, zilver, hemelsblauw, groen en roze
  • Vanaf vandaag verkrijgbaar voor € 629

De over-ear-koptelefoon heeft een frame van roestvrij staal. De zwevende hoofdband is gemaakt van ventilerende mesh en verdeelt het gewicht over je hoofd, zodat je minder druk voelt. Verder zijn de armen verstelbaar en ze blijven exact zitten hoe je ze instelt.

De oorkussens noemt Apple ‘fluweelzacht’. Die zijn gemaakt van akoestisch traagschuim dat is ontwikkeld om geluid te isoleren. Een speciaal ontwikkelde netstof bedekt de oorkussens, zodat ze zacht om de oren sluiten.

Aan de oorkussen bevindt zich een Digital Crown – die kennen we al van de Apple Watch. Hiermee pas je het volume aan, ga je naar het vorige of volgende nummer, neem je telefoongesprekken aan en activeer je Siri. Vooral het directe aanpassen van volume was een veelgehoorde klacht bij gebruikers van AirPods-dopjes en we zijn blij dat dit op de AirPods Max eindelijk kan zonder Siri erom te vragen.

Geluid

Met € 629 is de AirPods Max flink aan de prijs en dat schept verwachtingen voor de audiokwaliteit. Apple schrijft dat de AirPods Max zijn voorzien van een door Apple ontworpen speakerdriver. Die moet zorgen voor ‘diepe, donkere bassen, volle middentonen en kraakheldere hoge tonen’.

AirPods Max

Elke oorschelp is uitgerust met Apple’s H1-chip voor ‘computational audio’ om de ‘ultieme persoonlijke luisterervaring te leveren’. Aan de buitenkant heeft de AirPods Max maar liefst zes microfoons die het omgevingsgeluid registreren. Aan de binnenkant meten twee microfoons wat de gebruiker hoort.

Batterij

De battijduur van de AirPods Max is 20 uur. Die laad je op met de Lightning-kabel die je ook voor de iPhone gebruikt. Dat gaat best snel; na 5 minuten opladen kun je weer 1,5 uur vooruit. Het gewicht is 384 gram, wat relatief zwaar is voor een over-ear-koptelefoon. Verder is hij 168,6 mm breed en 83,4 mm hoog.

Je koopt hem nu bij Apple, maar binnenkort ook bij bijvoorbeeld Amac of Coolblue. Naast de AirPods Max ontvang je in de verpakking ook een Smart Case en Lightning-naar-usb-c-kabel.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods Max
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar