Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Veel problemen met iPhone-batterij sinds iOS 14.2

Auteur: Koen van Ekeren
10 reacties
iOS 14.2 batterij snel leeg


Lees verder na de advertentie

Merk je dat je iPhone snel leegloopt, of minder snel oplaadt? Dan kan dit probleem zomaar software-gerelateerd zijn. Sinds iOS 14.2 zijn er opvallend veel klachten over de batterij van de iPhone.

iOS 14.2 batterij snel leeg

Op Twitter, fora van Apple en Reddit klimmen veel iPhone-gebruikers in de pen vanwege een accuprobleem sinds iOS 14.2. Het speelt zowel bij oudere iPhones als nieuwe toestellen – zoals de iPhone 11 en iPhone 12. Dit wijst erop dat het met de software te maken heeft.

Veel gebruikers klagen over een batterij die opvallend snel leegraakt. ‘Het is frustrerend!’, schrijft Ernanin op het Apple Developer-forum, die een iPhone 11 heeft. ‘De batterij had aan het eind van de dag meestal ongeveer 40 procent. Na iOS 14.2 moet ik al rond 15:00 uur opladen.’

Een andere veelgehoorde klacht is dat de batterij-indicator niet het juiste percentage lijkt weer te geven. Zo ging de batterij bij iemand in minder dan een half uur van nul naar vijftig procent – en dat zonder snellader. Daarna zien zij bij normaal gebruik een grote daling in het percentage van de accu.


kooptip

Er zijn ook gebruikers bij wie de iPhone opvallend warm wordt. ‘Zelfs bij licht gebruik wordt de telefoon af en toe onaangenaam warm en loopt de batterij snel leeg’, meldt iemand. ‘Ik heb een XS Max en merk dat mijn telefoon snel heet wordt tijdens het spelen van games, het surfen op internet of het bekijken van video’s’, schrijft een ander.

Software-update

Inmiddels werkt Apple volop aan iOS 14.3; daarvoor zijn de eerste bèta’s al uitgebracht. Mogelijk is het accu-probleem dan opgelost. Het is nog niet bekend wanneer de software voor iedereen te installeren is, maar we verwachten nog deze maand.

Tot die tijd zijn er nog wel andere manieren om de accuduur van je iPhone te verlengen. In het artikel iPhone snel leeg? 24 tips voor een langere batterijduur geven we 24 tips voor een betere batterijduur. Klopt het percentage van de accu niet dan kun je de iPhone batterij kalibreren.

Heb jij ook last van dit accuprobleem? Laat het hieronder weten in de reacties.