Terug naar Veel problemen met iPhone-batterij sinds iOS 14.2
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Veel problemen met iPhone-batterij sinds iOS 14.2

Door Koen van Ekeren7 december 2020 12:152 min. leestijd10

Merk je dat je iPhone snel leegloopt, of minder snel oplaadt? Dan kan dit probleem zomaar software-gerelateerd zijn. Sinds iOS 14.2 zijn er opvallend veel klachten over de batterij van de iPhone.

iOS 14.2 batterij snel leeg

iOS 14.2 batterij snel leeg

Op Twitter, fora van Apple en Reddit klimmen veel iPhone-gebruikers in de pen vanwege een accuprobleem sinds iOS 14.2. Het speelt zowel bij oudere iPhones als nieuwe toestellen – zoals de iPhone 11 en iPhone 12. Dit wijst erop dat het met de software te maken heeft.

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Veel gebruikers klagen over een batterij die opvallend snel leegraakt. ‘Het is frustrerend!’, schrijft Ernanin op het Apple Developer-forum, die een iPhone 11 heeft. ‘De batterij had aan het eind van de dag meestal ongeveer 40 procent. Na iOS 14.2 moet ik al rond 15:00 uur opladen.’

Een andere veelgehoorde klacht is dat de batterij-indicator niet het juiste percentage lijkt weer te geven. Zo ging de batterij bij iemand in minder dan een half uur van nul naar vijftig procent – en dat zonder snellader. Daarna zien zij bij normaal gebruik een grote daling in het percentage van de accu.

Er zijn ook gebruikers bij wie de iPhone opvallend warm wordt. ‘Zelfs bij licht gebruik wordt de telefoon af en toe onaangenaam warm en loopt de batterij snel leeg’, meldt iemand. ‘Ik heb een XS Max en merk dat mijn telefoon snel heet wordt tijdens het spelen van games, het surfen op internet of het bekijken van video’s’, schrijft een ander.

Software-update

Inmiddels werkt Apple volop aan iOS 14.3; daarvoor zijn de eerste bèta’s al uitgebracht. Mogelijk is het accu-probleem dan opgelost. Het is nog niet bekend wanneer de software voor iedereen te installeren is, maar we verwachten nog deze maand.

Tot die tijd zijn er nog wel andere manieren om de accuduur van je iPhone te verlengen. In het artikel iPhone snel leeg? 24 tips voor een langere batterijduur geven we 24 tips voor een betere batterijduur. Klopt het percentage van de accu niet dan kun je de iPhone batterij kalibreren.

Heb jij ook last van dit accuprobleem? Laat het hieronder weten in de reacties.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

10
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
René Antvelink
Lezer
René Antvelink

Nieuwe batterij! Ik heb een iPhone 7 Plus en sinds iOS 14.2 kon ik mijn telefoon niet meer volledig opladen, mijn batterij percentage zat op 85%. Ik heb toen uiteindelijk maar gekozen voor een nieuwe batterij (een nieuwe iPhone was zelfs met Black Friday actie duurder). Deze kostte mij € 39, zonder benzine kosten (FixjeiPhone, afstand 60km heen en terug!) Nu kan ik de accu wel weer opladen, maar gaat deze wel snel leeg, zelfs overdag op de spaarstand. Ik heb achteraf beter niet kunnen updaten; 14.2 biedt niet meer waar ik behoefte aan had. De push berichten van NOS… Lees meer »

AJM
Lezer
AJM

Zonder te gebruiken in 10 uur van 100% naar 1% batterij. iPhone 6s

Maddy
Lezer
Maddy

zonder te gebruiken in 8 uur van 100% naar 1% Iphone SE Zeer frustrerend!

Robert
Lezer
Robert

iPhone 8: Een half uurtje nieuws lezen en het percentage daalt met 30 procent. De telefoon wordt erg warm. Het verband tussen dit probleem en de software-update is duidelijk wat mij betreft. Vervelend.

Peggy van den Heuvel
Lezer
Peggy van den Heuvel

In 10 min van 85 naar 50 procent met alleen maar bellen. Daarna binnen een half uur naar 10….dit nu elke dag, niet de juiste aanduiding en bij gebruik met 10% tegelijk naar beneden binnen een minuut. Apple los t snel op!!

Debby Bor
Lezer
Debby Bor

Het is echt enorm balen…. moet mijn telefoon in de middag echt opnieuw opladen. En in de avond weer.
Alle tips en trucs al toegepast.

Duurt trouwens ook wel erg lang de update dat het zou moeten opgelost zijn.
Niet tof van Apple

Tom
Lezer
Tom

Hallo, ook ik heb plotseling last van een accu die snel terugloopt en het warm worden van het toestel bijvoorbeeld bij het bellen. Dit is recentelijk na update. Toestel is nog geen half jaar oud en geeft aan dat batterij 100% is bij instellingen. Ben nu nieuwe update aan installeren. Ik heb een Iphone SE

Rene Oomes
Lezer
Rene Oomes

Mijn telefoon is ook sinds de update steeds sneller leeg. Hoogst irritant, na twee telefoontjes kan ik de mobiel gelijk weer aan de beademing hangen om weer een beetje purrie er in te krijgen. Erg jammer van Apple dat dit mogelijk is, vorig model had ik geen problemen na nieuwe updates. Wanneer gaat dit weer goed komen, kan toch niet met een telefoon rond lopen wat continue 220 nodig heeft om te kunnen gebruiken?

Jeanny Schwanen-Janssen
Lezer
Jeanny Schwanen-Janssen

We hebben nu inmiddels iOS 14.4 en nog steeds geen oplossing voor de batterij. De batterij-indicatie bij mijn IPhone 7 klopt niet. Staat heel lang op 100% en dan valt opeens de telefoon uit. Geeft dus niet meer de juiste indicatie. Is heel vervelend. Zo weet ik nooit wat er nog in zit. Hoop dat Apple dit gauw oplost

Walter Jansen
Lezer
Walter Jansen

Na update 14.4 is iPhone 6s op 1 dag 2x leeg en weer in een half uur helemaal geladen. Bij vorige update IOS 14 ook snel leeg maar dit is extreem slecht. Hoop dat er snel een oplossing komt.