Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

iOS 13 komt eraan, maar je iPad kun je niet updaten (en dit is waarom)

Auteur: Laura Grootaarts
5 reacties
ipados thuisscherm


Lees verder na de advertentie

Aanstaande donderdag 19 september verschijnt iOS 13. Dat betekent volop nieuwe functies voor je iPhone … maar niet voor je iPad. Je iPad kun je niet updaten naar iOS 13. Wat is er aan de hand?

ios 13 niet voor iPad

iOS 13 niet voor iPad

iOS was voorheen altijd het besturingssysteem voor iPhone én iPad, maar dit jaar slaat Apple een andere weg in. iOS 13 verschijnt dit jaar alleen voor de iPhone (en oké: ook voor de allernieuwste iPod touch). Voor het eerst krijgt de iPad een eigen besturingssysteem: iPadOS.

Wordt de iPad nu heel anders in gebruik dan de iPhone? Dat valt wel mee. iPadOS heeft in feite álle nieuwe functies van iOS 13: de donkere modus, veel meer bewerkingsmogelijkheden voor je foto’s en een compleet nieuwe Herinneringen-app, om er maar eens een paar te noemen. Maar daarnaast zijn er nog wat extraatjes voor de iPad. Zo heb je meer invloed op de weergave van je thuisscherm en werkt Safari precies zoals op de Mac.


kooptip

Dat er wat extraatjes voor de iPad zijn, is eigenlijk niks nieuws. Denk bijvoorbeeld aan de multitask-opties die er zijn op de iPad en die ontbreken op de iPhone. Het is alleen voor het eerst dat Apple besloten heeft om er een ander label op te plakken.

iPadOS verschijnt pas later

iOS 13 verschijnt aanstaande donderdag dus al, geen zorgen als je op je iPad de update maar niet ziet verschijnen. Voor iPadOS moet je iets langer geduld hebben. Je iPad kun je pas updaten op dinsdag 24 september. Of jouw iPad ook geschikt is voor iPadOS, lees je in ons artikel Deze iPads ondersteunen iPadOS.