Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple brengt iOS 13.1 uit: wéér nieuwe functies voor je iPhone!

Auteur: Laura Grootaarts
4 reacties
iOS 13


Lees verder na de advertentie

Amper een week na de release van iOS 13 voor de iPhone, brengt Apple al de eerste grote update uit. Je kunt iOS 13.1 nu downloaden op je iPhone en daarmee krijg je meteen weer wat extra nieuwe functies.

iOS 13.1

Nu al een iOS 13 update?

Al voordat iOS 13 werd uitgebracht, was duidelijk dat Apple in zeer rap tempo met een opvolger zou gaan komen. Aanvankelijk noemden ze 30 september als release-datum voor iOS 13, maar uiteindelijk ging het nog sneller. Waarom Apple het tempo wat heeft opgevoerd, weten we niet precies. Mogelijk heeft het te maken met de rommelige release van iOS 13: die heeft nogal wat bugs, kinderziektes en eigenaardigheden. Of Apple de boel met deze update allemaal al kan opruimen, is twijfelachtig.

Hoe dan ook: iOS 13.1 is er niet alleen om de boel weer naar behoren te laten werken. Er zijn ook een paar nieuwe functies die Apple al eerder beloofde, maar die bij de release van iOS 13 vorige week nog niet klaar waren. Via Kaarten kun je heel eenvoudig een berichtje sturen waarin staat hoe laat ze je thuis kunnen verwachten. Ook nieuw: een aantal dynamische wallpapers, en een volumeregelaar die laat zien van welk apparaat je precies het volume regelt. Verder doet deze update ook weer het een en ander voor de beveiliging van je iPhone en alleen dat is al reden genoeg om te updaten.

iOS 13.1 downloaden


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iOS 13.1 downloaden installeren gaat het snelst via je iPhone zelf. Via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ kun je het besturingssysteem downloaden en installeren op je iPhone of iPod touch. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of aan de oplader hangt. Zie je de update nog niet verschijnen? Het kan helpen om je iPhone uit en weer aan te zetten!

Het grote iPad & iPhone boek

Wil je het uiterste uit je iPhone en iPad halen? Lees dan Het grote iPad & iPhone boek – van de makers van iCreate. Alle basisprincipes komen aan bod en alle nieuwe functies van iOS 13 en iPadOS worden besproken.