Terug naar iOS 12 concept geeft weer hoe Apple de iPhone-notificaties kan verbeteren
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 12 concept geeft weer hoe Apple de iPhone-notificaties kan verbeteren

Door Koen van Ekeren24 mei 2018 10:412 min. leestijd0

Over anderhalve week weten we eindelijk wat de vernieuwingen zijn van iOS 12. Er worden geen grote veranderingen verwacht, maar wellicht tovert Apple nog een verrassing uit de hoge hoed. Een slimmer systeem voor notificaties, bijvoorbeeld …

iOS 12 concept

Een nieuw iOS 12 concept van ontwikkelaar Matt Birchler geeft weer hoe Apple het berichtencentrum efficiënter kan inrichten. Allereerst doet de ontwerper dit door een kleinere klok weer te geven, zonder datum erbij. ‘De huidige klok neemt bijna de helft van het scherm in beslag, een totale verspilling ruimte’, schrijft hij. De tijd is nu linksboven gepositioneerd, met aan de rechterkant de huidige temperatuur. ‘Want wie houdt er nou niet van om het weer in één oogopslag te zien?’.

iOS 12 concept gegroepeerde notificaties

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nog interessanter is het herontwerp van de notificaties. Nu is het berichtencentrum van iOS een chaos als je meerdere meldingen ontvangt van dezelfde app. Birchler heeft de meldingen echter gegroepeerd, waardoor er veel ruimte wordt gewonnen. Zo hoef je niet eindeloos te scrollen door je meldingen en je WhatsApp-berichten in omgekeerde volgorde te lezen.

iOS 12 concept automatische antwoorden

Bovendien voegt het concept een mogelijkheid toe voor het sturen van geautomatiseerde antwoorden, die je ziet als je met 3D Touch op een bericht tikt. Met behulp van kunstmatige intelligentie moet iOS kunnen inschatten welke antwoorden passend zijn, waarna hij je drie opties geeft.

Lancering iOS 12

Op 4 juni kondigt Apple tijdens WWDC het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad aan. Welke vernieuwingen er waarschijnlijk aan zitten te komen, lees je in ons iOS 12 dossier. Naast iOS 12 presenteert het bedrijf ook macOS 10.14, tvOS 12 en watchOS 5. En misschien zal het ook wat nieuwe producten onthullen …

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar