Terug naar Publieke bèta iOS 12: 7 nieuwe functies die je moet uitproberen!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Publieke bèta iOS 12: 7 nieuwe functies die je moet uitproberen!

Door Laura Grootaarts26 juni 2018 12:484 min. leestijd0

Nog een paar maanden en dan verschijnt iOS 12 voor de iPhone, iPad en iPod touch. Kun je het geduld daarvoor niet opbrengen? Download dan nu al de publieke bèta van iOS 12! Deze testversie is in principe beschikbaar voor iedereen die het aandurft (want let op: bèta’s kunnen nog instabiel zijn).

iOS 12 beta nieuwe functies

Met de eerste iOS 12 publieke bèta is je iPhone of iPad weer als nieuw. Als je iOS 12 dan geïnstalleerd hebt, welke functies moet je dan zeker meteen even uitproberen? Wij hebben de zeven belangrijkste nieuwigheden voor je op een rij gezet.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Animoji en memoji

Heb je een iPhone X, dan kun je vier nieuwe Animoji gebruiken: een t-rex, een spook, een koala en een tijger. De gezichtstracking werkt beter, daarom kun je de figuurtjes voortaan laten knipogen of hun tong laten uitsteken. De filmtijd is uitgebreid naar een halve minuut.

memoji-ios-12

Helemaal nieuw zijn de Memoji, dat zijn Animoji die sprekend op jou lijken. Je kunt ze helemaal zelf vormgeven in de Memoji-maker. Kies uit allerlei kapsels, neuzen, oogkleuren en accessoires en voordat je het weet, word je aangestaard door je digitale evenbeeld.

2. Schermtijd

iOS 12 Schermtijd

Hoeveel tijd besteed je eigenlijk aan je smartphone? Het onderdeel Schermtijd in de Instellingen geeft je inzage in je iPhone-gebruik. Hoeveel minuten (of uren) heb je naar het scherm van je telefoon gestaard? Hoe vaak pakte je hem op? Welke app is voor jou het meest verslavend? Zijn de cijfers en statistiekjes iets te confronterend, dan kun je gelijk paal en perk stellen aan je smartphone-gebruik. Stel Applimieten in of Apparaatvrije tijd – voor jou of voor je kroost.

3. Meer inzage in je batterij

iOS 12 batterij

Is het jou ook altijd een raadsel waarom de accu van je iPhone of iPad zo snel leeg is? iOS 12 verschaft duidelijkheid. Via ‘Instellingen>Batterij’ vind je diverse lijstjes en grafieken met betrekking tot je batterij-gebruik. Welke apps slurpen je batterij het hardst leeg? Hoe is het verloop van je batterij-niveau? De informatie die je krijgt, is gedetailleerder dan ooit tevoren.

4. Niet storen nog uitgebreider

Niet Storen iOS 12

De Niet storen-functie is verder uitgebreid. Vorig jaar werd de functie al uitgebreid met een modus voor in de auto. Nu kun je bijvoorbeeld ook aangeven dat je niet gestoord wilt worden op een bepaalde locatie of tijdens een bepaalde afspraak in je agenda. Verlaat je de locatie of is de afspraak ten einde gekomen, dan ben je weer gewoon bereikbaar. Een andere nieuwe optie is de bedtijdmodus. Staat je telefoon in nachtmodus en check je in de stille uren je iPhone, dan word je nu nog begroet door een hele reeks berichten. Dat wordt met iOS 12 uitgesteld tot de volgende ochtend.

5. De gloednieuwe Measure-app

Maat app

Een liniaal of meetlint is niet meer nodig dankzij de iOS 12 Measure-app (of in het Nederlands, de Maat-app). De app gebruikt augmented reality om objecten te meten en oppervlakken te berekenen. Kwestie van je camera ergens op richten en dan een paar tikken op het scherm. We zouden het nog steeds niet gebruiken bij het bouwen van een huis, maar de app blijkt verrassend accuraat.

6. Herontdek je foto’s

Op de gemiddelde iPhone staan duizenden foto’s en het valt niet mee om net die éne terug te vinden. Foto’s maakt het je nu gemakkelijker met een veel uitgebreidere zoekfunctie. Zo worden er al na het typen van enkele letters slimme zoeksuggesties gegeven, voor momenten, terugblikken en plaatsen. Ook nieuw is dat je zoekwoorden kunt combineren: zoek bijvoorbeeld op ‘bloem’ en ‘bruiloft’. Zomaar een beetje door je foto’s aan het scrollen? Neem dan ook een kijkje op het nieuwe tabblad ‘Voor jou’ en laat je verrassen.

7. Orde in je notificaties

Word je overspoeld door allerlei notificaties, dan helpt iOS je om hier orde in aan te brengen. De grootste vooruitgang is dat meldingen van één app gegroepeerd worden weergegeven, in de vorm van een stapeltje. Dat scheelt als je enkele tientallen WhatsAppjes ontvangt – ook fijn is dat je ze voortaan in een beweging weg kunt vegen.

iOS 12 notificaties

Een andere verbetering is dat je vanuit de notificatie zelf de meldingen kunt beheren. Je kunt op het vergrendelscherm voortaan al aangeven wat er in het vervolg met dit type meldingen moet gebeuren. Schakel ze bijvoorbeeld uit, of kies voor ‘Lever stil af’ – ze verschijnen dan alleen in het berichtencentrum en als badge op de app.

Meer weten over iOS 12? In iCreate 99 praten we je helemaal bij over het besturingssysteem!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar