Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 12 bèta 2 is uit: deze vernieuwingen komen naar je iPhone en iPad

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iOS 12 downgraden


Lees verder na de advertentie

Ruim twee weken na de ontwikkelaarsbèta van iOS 12 heeft Apple de tweede bèta voor ontwikkelaars vrijgegeven. Een openbare versie is er nog niet, maar vorig jaar volgde de publieke bèta van iOS 11 vijf dagen na de release van de tweede bèta. Mogelijk is de testversie van iOS 12 dus volgende week voor iedereen te downloaden!

iOS 12 bèta 2

De opvolger van de eerste bèta lost voornamelijk problemen van de eerste ontwikkelaarsversie op. Daarnaast brengt hij een paar kleine vernieuwingen met zich mee:

  • De nieuwe functie Schermtijd is vernieuwd. De interface voor het toevoegen van tijdslimieten aan apps in het hoofdscherm is bijvoorbeeld aangepast. Ook is er een optie om de activiteit op één apparaat te bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld op je iPhone zien hoevaak je apps op je iPad Pro hebt gebruikt en vice versa.
  • In ‘Instellingen>Berichtgeving’ is er een mogelijkheid om Siri-Suggesties voor afzonderlijke apps uit te schakelen. Deze suggesties geeft Siri wanneer je veel meldingen ontvangt van apps die je niet vaak gebruikt.
  • Het automatisch invullen van een wachtwoord dat opgeslagen is in iCloud Sleutelhanger, heeft een ander uiterlijk gekregen.
  • Wanneer de iPhone X je gezicht scant, is er een melding te zien met ‘Scannen met gezichts-ID’.
  • De locatiepictogram in de statusbalk is subtieler geworden.
  • Wanneer je iPhone-apps op de iPad gebruikt, hebben ze een iPhone 6-versie, in plaats van de iPhone 4.
  • De zoekfunctie van Foto’s is geavanceerder geworden, zo ontdekte MacRumors. Zoek je naar een specifieke datum zoals 10 juli, worden alle foto’s van alle jaren op 10 juli weergegeven.

Wil je alles weten over de grote vernieuwingen van iOS 12? Je leest ze in ons iOS 12 dossier.

iOS 12 bèta installeren

Vermoedelijk kun je iOS 12 volgende week alvast op je iPhone of iPad zetten, door de publieke bèta van iOS 12 te installeren. Wanneer deze verschijnt, leggen we op deze website stap voor stap uit wat je moet doen om de testversie op je iOS-toestel te zetten.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Maar uiteraard kun je ook ‘gewoon’ wachten op de officiële release van iOS 12. Traditioneel is deze in september. Dan kan iedereen de update installeren zonder hiervoor extra moeite te moeten doen.