Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van


Lees verder na de advertentie

Wil jij een nieuwe iPhone 6 of iPhone 6 Plus? Dan zul je misschien eerst van je oude iPhone af moeten. We kunnen je vertellen: je bent niet de enige. Bij Marktplaats zien ze precies wanneer er een nieuwe iPhone aan zit te komen. Het aanbod ‘oudjes’ rijst dan de pan uit. De teller staat op het moment op 15.000 stuks. Het is dus eerder een goed moment om een oude iPhone te kopen dan te verkopen.

Toch kun je wel wát doen om de verkoop sneller te laten gaan of je iPhone voor een betere prijs te verkopen. Wij geven 10 tips.

1. Goede foto’s

Maak genoeg en vooral goede foto’s. Zorg dat ze scherp zijn en dat de telefoon er helemaal en van alle kanten opstaat. Maak de foto’s bij daglicht, zodat de kleuren mooi helder zijn en zorg dat het scherm niet uitstaat. Heb je toebehoren en verpakking nog? Zet die dan ook even op de foto.

2. De juiste omschrijving


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Neem de tijd voor de tekst, maar maak hem niet te lang. Hoe minder spelfouten, des te betrouwbaarder je overkomt. Gebruik de teksten van andere websites over het model dat je wilt verkopen door lekker te knippen en plakken. Geef alle informatie puntsgewijs in een samenvatting. Denk aan modelnaam, kleur, processor, aankoopjaar en natuurlijk de opslagcapaciteit.

3. Opgeruimd beginscherm

Ruim je telefoon op voor je hem fotografeert en zorg voor een mooi overzichtelijke Apple-achtergrond (weg dus met die schreeuwende achtergronden vol doodshoofden of roze prinsesjes). Mocht je het aloude Flappy Birds er nog op hebben staan: lekker laten staan en vermelden ook. Vlak na het verdwijnen van de app uit de Apple Store was Flappy Birds een belangrijk aankoopargument voor tweedehands iPhones.

4. Eerlijk zijn

Wees eerlijk over krasjes of andere beschadigingen. Dit voorkomt een hoop gedoe.

iPhone krassen

5. Ophalen

Mensen die veel geld uitgeven voor een tweedehands iPhone willen hem graag komen halen. Geef dus naast de mogelijkheid om hem op te sturen de mogelijkheid om hem op te komen halen.

6. Opvallen op Marktplaats

Soms helpt het om wat te investeren om later geld te verdienen. Marktplaats geeft de mogelijkheid om voor een klein bedrag jouw aanbieding naar voor te schuiven. Met 15 duizend telefoons in de verkoop is een kleine investering vaak de moeite waard. Na een week nog niet verkocht? Geef hem dan gewoon een nieuwe boost: het loont.

7. Toebehoren, verpakking en bon

Een iPhone met alle toebehoren is een pre. Hoe meer toebehoren, hoe beter. Voeg kabels, koptelefoons en dergelijke toe. Ook wanneer je de verpakking (inclusief alle zakjes en onbeduidende papiertjes en plasticjes) en de aankoopbon nog hebt is dat een voordeel. Maak ook een overzichtsfoto van de hele boel.

iPhone 5 unbox

8. Zo goed als nieuw

Misschien is het nu te laat, maar gebruik deze tip dan in ieder geval bij je nieuwe telefoon. Houd je telefoon zo strak mogelijk door beschermfolie of beschermhoesjes te gebruiken. Aangezien de standaard oortjes van Apple niet geweldig zijn, raden wij aan een beter stel te kopen en de originele mooi schoon te houden voor de verkoop.

9. AppleCare

Aangezien AppleCare (de aanvullende garantiemogelijkheden) eenmalig bij de aanschaf van de telefoon afgerekend wordt en gekoppeld wordt aan het serienummer van de iPhone, is AppleCare overdraagbaar. Vermeld dus dat je AppleCare hebt aangeschaft en hoe lang het nog geldt.

10. Vervangen onderdelen

Mochten er onderdelen vervangen zijn in je iPhone, bijvoorbeeld je accu in de iPhone 5, geef dit dan aan en geef aan wanneer dit gebeurd is. Een 2 jaar oude iPhone met een vrijwel nieuwe accu is meer waard of in ieder geval sneller te verkopen dan dezelfde telefoon met een oude accu.

Tot slot

Wanneer een nieuwe iPhone op de markt komt, zwelt het aantal tweedehands iPhones op Marktplaats tot grote hoogte. Je oude iPhone verkopen kun je beter een paar maanden voor of na de introductie plannen wanneer het aanbod wat lager is. In het eerste geval zul je dan wel een tijdje een andere telefoon moeten gebruiken, in het tweede geval zul je de nieuwe iPhone 6 even moeten voorfinancieren. Het is het echter wel waard. Succes!