Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 12.3 bèta 3 is verschenen: dit moet je weten

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 12 bèta 11


Lees verder na de advertentie

Het meest recente besturingssysteem voor je iPhone, iPad en iPod touch is iOS 12.2. In mei verschijnt de opvolger daarvan: iOS 12.3, en daarvan is inmiddels de derde bèta verschenen. iOS 12.3 bèta 3 kan gedownload worden door ontwikkelaars; op korte termijn verschijnt ook de publieke versie die voor iedereen toegankelijk is.

iOS 12.3: wat is er nieuw?

Apple TV Plus 1

In iOS 12.3 zit een app die we in Nederland nog niet kennen: TV. In het buitenland bestaat de app al langere tijd. Apple heeft tijdens de keynote aangekondigd dat het twee nieuwe diensten gaat toevoegen aan de TV-app. Apple TV Channels gaat in mei van start en bundelt diverse betaalzenders, zodat je die allemaal vanuit een centrale plek kunt kijken. Voor Nederland en België lijkt Apple echter nog geen partners te hebben gevonden. De app TV wordt hier vooralsnog een iets gepolijste versie van de huidige Video’s-app, zonder channels.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Later dit jaar komt Apple met een eigen streamingdienst, Apple TV+. Hierin vind je films en series die exclusief bij Apple te zien zijn. Ook deze tref je aan in de nieuwe app TV, maar dat zal pas het geval zijn als dit najaar iOS 13 verschijnt.

En verder …

iOS 12.3 is verder een relatief kleine update die vooral zorgt voor kleine verbeteringen en probleemoplossingen. Voor mensen die op de iPad Pro met de Apple Pencil merken dat handpalmdetectie niet meer goed werkt, biedt iOS 12.3 straks de oplossing. Verder wordt op sommige plekken het design iets aangepast. Dat geldt onder meer voor de TV Remote-app en Apple Wallet.

iOS 12.3 beta 3 downloaden

De bèta is op dit moment nog alleen maar beschikbaar voor ontwikkelaars die een betaald account hebben. De publieke bèta laat waarschijnlijk niet lang op zich wachten en is gratis te downloaden. Let wel: een bèta-versie kan foutjes en eigenaardigheden hebben. De definitieve versie van iOS 12.3 verschijnt in mei: dat is de maand waarin Apple TV Channels moet verschijnen. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom iOS? Abonneer je dan nu op onze gratis nieuwsbrief:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!