Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 12.3 beta 2 is uit: dit is er nieuw

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple TV


Lees verder na de advertentie

Nog niet zo heel lang geleden is iOS 12.2 verschenen. Maar Apple is inmiddels al weer druk bezig met de opvolger hiervan. Inmiddels wordt er getest met iOS 12.3 beta 2.

Apple TV Plus 2

Grootste vernieuwing iOS 12.3: TV-app

Apple kondigde tijdens de keynote op 25 maart al aan dat ze twee diensten voor serie- en filmliefhebbers gaan beginnen. In Apple Channels worden diverse streamingdiensten en betaalzenders met elkaar gecombineerd. Apple TV+ wordt Apple’s eigen streamingdienst met series en films.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Beide diensten zijn te vinden in een voor Nederland en België nieuwe iOS-app: TV. In iOS 12.3 wordt zodoende de nieuwe Apple TV-app geïntroduceerd. Vanaf mei kun je gebruikmaken van Channels, Apple TV+ volgt pas dit najaar. Stel je trouwens niet te veel voor van Channels, want er is nog volstrekt geen duidelijkheid over eventuele partners waarmee Apple in Nederland samenwerkt. In de Engelstalige bèta’s zijn al channels zichtbaar, hier is dat nog niet het geval. De TV-app bevat nu alleen nog je eigen films en series en suggesties voor aankopen in iTunes.

En verder …

iOS 12.3 is verder een kleine tussentijdse update. Dat betekent dat er vooral kleine verbeteringen en probleemoplossingen zijn. iOS 12.3 moet ervoor zorgen dat handpalmdetectie op de iPad met gebruik van de Apple Pencil weer werkt zoals het zou moeten werken – een aantal gebruikers ondervond daar de laatste tijd problemen mee.

iOS 12.3 beta 2 downloaden

De bèta is op dit moment nog alleen maar beschikbaar voor ontwikkelaars. De publieke bèta laat waarschijnlijk niet lang op zich wachten. De definitieve versie van iOS 12.3 verschijnt in mei: dat is de maand waarin Apple TV Channels van start zou moeten gaan.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom iOS 12? Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!